. Ma Zsófia napja van.
Jó ember-díj Enyedy Ágota Margitnak
2021-09-08 11:06:50
Jó ember-díj  Enyedy Ágota Margitnak

Jó ember-díj Enyedy Ágota Margitnak

Az MTI néhai tudósítója, Káplár László emlékére alapított Jó ember-díjat, idén Enyedy Ágota Margit vehette át közösségfejlesztő, rászorulókat támogató tevékenységéért.

A díjat és azzal együtt Judit Hagner, Németországban élő magyar szobrász simogató emberi kezet mintázó alkotását a budapesti óvodavezető azzal érdemelte ki, hogy egész életét a mások segítése, támogatása jellemzi.

Rendszeresen gyűjt ruha- és ételadományt, bekapcsolódott az újpesti gyermek és ifjúságsegítő egyesület adománygyűjtésébe, tagja a "Többet főztem" csoportnak és megmaradt meleg ételek felajánlásával is segít hátrányos helyzetű embereket. Mindemellett lakóhelyén virágot ültet, karácsonyi díszeket helyez ki az ünnep közeledtével.

Munkahelyén is aktív, a kötelező óvodapedagógusi és vezetői feladatai ellátásán túl "Göncölj a Földért!" elnevezéssel ruhagyűjtést indított, kapcsolódott a "Fogadj örökbe egy óvodát!" kezdeményezéshez a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei makkoshotykai óvoda örökbefogadásával és rendszeres támogatásával.

Az óvodavezető a járványhelyzet alatt erején felül igyekezett családokat és a munkatársait segíteni, de részt vett a szülők mozgósításával a "Levente lépteiért" elnevezésű, az SMA-betegségben szenvedő kisfiú kezelésének támogatására meghirdetett adománygyűjtésben is, és az ehhez kapcsolódó süteményvásár megszervezését is vállalta.

A Jó ember-díjat tizenhatodik alkalommal ítélte oda Káplár László, az MTI 2003-ban, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt baranyai szerkesztőségvezetőjének emlékére, az általa képviselt értékrend megőrzésére létrejött alapítvány. A díjat minden évben egy olyan ember kapja meg, aki becsülettel, tisztességgel, emberséggel, alázattal végzi munkáját, és embertársainak jót, inspirációt, segítsége ad.

Utoljára frissítve: 2021-09-08 11:07:18

További híreink
Háromdimenziós fényalkotások a székesegyház homlokzatán
A világ legjobb fényfestői versenyeznek Pécsett szeptember 30. – október 3. között a pécsi Zsolnay Fényfesztiválon.
2021-09-17 02:53:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Öt nap a tánc jegyében
Szabadtéri tánc-kavalkáddal indul a Tánctalálkozó Pécsett, a Színház téren
2021-09-16 02:55:35, Hírek, Környezetünk Bővebben
Fiesta-hangulat költözik a Pécsi Galériába
Még soha nem mutatkozott be Magyarországon egyszerre ennyi latin-amerikai művész, mint most Pécsett.
2021-09-15 21:33:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Felfokozott érdeklődés kísérte a Környezettudatos építés – készházak című tantárgyat a Pécsi Tudományegyetem ...
Bővebben >>