. Ma Vencel napja van.
Jó Ember Díjas lett Balogh Enikő orvos
2020-09-14 20:20:50
Jó Ember Díjas lett  Balogh Enikő orvos

Jó Ember Díjas lett Balogh Enikő orvos

A Káplár László Jó Ember Díjat tizenötödik alkalommal adta át a a Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány.

Az eseményre ebben az esztendőben  a járvány miatt nem Pécsváradon, a bánáti bazsarózsa nyílása idején,  hanem Pécsett  a Csorba Győző Könyvtár Belvárosi Fiókkönyvtár és Ifjúsági Tanuló Térben került sor. A Jó Ember Díjat ebben az esztendőben  Balogh Enikő orvos vehette át.

Balogh Enikő Révkomáromban él és a  Debreceni Egyetemen dolgozik. Jelöléskor végzős orvostanhallgató volt, azóta sikeresen lediplomázott. Számos díj tulajdonosa  2015-ben megkapta a Hétköznapi Hős Díjat, 2016-ban a Richter Aranyanyu Díj döntőse volt, 2017-ben a Magyar Olimpiai Bizottság által Fair Play Díjas lett, 2018-ban Egészséghős elismerést és Ullmann Imre Díjat kapott. Tanulmányai mellett szabadidejében szeret olvasni, színházba járni, sportolni, barátokkal találkozni.

A Jó Ember Díjas doktornő  2018-ban két leukémiás élsportolónak segített  azzal, hogy adományt gyűjtött részükre.  Az olimpiát követően  olimpikonokat keresett fel, akik  egy zászlót írtak alá, amelyet elárverezett, az ebből pénzzel támogatta  a debreceni Vietorisz Áron labdarúgó gyógykezelését. Az Év sportolója gálán sokak által aláírt labdát ugyancsak licitre ajánlotta fel, ezt a pénzt  pedig az Európa-bajnok kajakos, Tóth Róbert gyógykezelésére ajánlotta fel.

Leukémiás gyerekeknek és családoknak színházlátogatásokat szervezett, karácsonykor pedig a Vígszínház színészeivel közösen licitet szerveztek a rászorulók megsegítéséért.

Rendszeres véradó. Jelmezes kórházlátogatásokat szervez a gyermekosztályokra, hogy mosolyt csaljon a fekvőbeteg gyerekek arcára. Szponzor segítségével elektromos kisautót ajándékozott a győri gyermekosztálynak. Futással adományokat gyűjtött alapítványoknak és a levágott hajából paróka készült egy leukémiás kislány részére.
(Fotó: Tóth Andrea-Az ünnepség egy részlete)

Utoljára frissítve: 2020-09-14 20:21:18

További híreink
Újabb kutatóbázisok Pécsett
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére létrejövő tizenhét Nemzeti Laboratórium és egy kutatólaboratórium jön létre.
2020-09-26 20:26:33, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Kiállítás csak felnőtteknek
Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató A test ördöge címet viselő tárlat, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.
2020-09-26 20:11:21, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Különleges élmények és újabb műtárgyak
Korhű ruhába öltözött idegenvezetők avatják be a látogatókat a Zsolnay család titkaiba, de feltárulnak az idén 10 éves Gyugyi-gyűjteményhez kapcsolódó legemlékezetesebb t...
2020-09-18 21:29:47, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Cotton Club Singers, Carmen, térzene és sok különleges zene várja az idén tíz éves Zeneszüret Fesztiválra ellá...
Bővebben >>