. Ma György napja van.
Jó Ember Díjas lett Balogh Enikő orvos
2020-09-14 20:20:50
Jó Ember Díjas lett  Balogh Enikő orvos

Jó Ember Díjas lett Balogh Enikő orvos

A Káplár László Jó Ember Díjat tizenötödik alkalommal adta át a a Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány.

Az eseményre ebben az esztendőben  a járvány miatt nem Pécsváradon, a bánáti bazsarózsa nyílása idején,  hanem Pécsett  a Csorba Győző Könyvtár Belvárosi Fiókkönyvtár és Ifjúsági Tanuló Térben került sor. A Jó Ember Díjat ebben az esztendőben  Balogh Enikő orvos vehette át.

Balogh Enikő Révkomáromban él és a  Debreceni Egyetemen dolgozik. Jelöléskor végzős orvostanhallgató volt, azóta sikeresen lediplomázott. Számos díj tulajdonosa  2015-ben megkapta a Hétköznapi Hős Díjat, 2016-ban a Richter Aranyanyu Díj döntőse volt, 2017-ben a Magyar Olimpiai Bizottság által Fair Play Díjas lett, 2018-ban Egészséghős elismerést és Ullmann Imre Díjat kapott. Tanulmányai mellett szabadidejében szeret olvasni, színházba járni, sportolni, barátokkal találkozni.

A Jó Ember Díjas doktornő  2018-ban két leukémiás élsportolónak segített  azzal, hogy adományt gyűjtött részükre.  Az olimpiát követően  olimpikonokat keresett fel, akik  egy zászlót írtak alá, amelyet elárverezett, az ebből pénzzel támogatta  a debreceni Vietorisz Áron labdarúgó gyógykezelését. Az Év sportolója gálán sokak által aláírt labdát ugyancsak licitre ajánlotta fel, ezt a pénzt  pedig az Európa-bajnok kajakos, Tóth Róbert gyógykezelésére ajánlotta fel.

Leukémiás gyerekeknek és családoknak színházlátogatásokat szervezett, karácsonykor pedig a Vígszínház színészeivel közösen licitet szerveztek a rászorulók megsegítéséért.

Rendszeres véradó. Jelmezes kórházlátogatásokat szervez a gyermekosztályokra, hogy mosolyt csaljon a fekvőbeteg gyerekek arcára. Szponzor segítségével elektromos kisautót ajándékozott a győri gyermekosztálynak. Futással adományokat gyűjtött alapítványoknak és a levágott hajából paróka készült egy leukémiás kislány részére.
(Fotó: Tóth Andrea-Az ünnepség egy részlete)

Utoljára frissítve: 2020-09-14 20:21:18

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>