. Ma Vilmos napja van.
Jó Ember Díjas lett Balogh Enikő orvos
2020-09-14 20:20:50
Jó Ember Díjas lett  Balogh Enikő orvos

Jó Ember Díjas lett Balogh Enikő orvos

A Káplár László Jó Ember Díjat tizenötödik alkalommal adta át a a Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány.

Az eseményre ebben az esztendőben  a járvány miatt nem Pécsváradon, a bánáti bazsarózsa nyílása idején,  hanem Pécsett  a Csorba Győző Könyvtár Belvárosi Fiókkönyvtár és Ifjúsági Tanuló Térben került sor. A Jó Ember Díjat ebben az esztendőben  Balogh Enikő orvos vehette át.

Balogh Enikő Révkomáromban él és a  Debreceni Egyetemen dolgozik. Jelöléskor végzős orvostanhallgató volt, azóta sikeresen lediplomázott. Számos díj tulajdonosa  2015-ben megkapta a Hétköznapi Hős Díjat, 2016-ban a Richter Aranyanyu Díj döntőse volt, 2017-ben a Magyar Olimpiai Bizottság által Fair Play Díjas lett, 2018-ban Egészséghős elismerést és Ullmann Imre Díjat kapott. Tanulmányai mellett szabadidejében szeret olvasni, színházba járni, sportolni, barátokkal találkozni.

A Jó Ember Díjas doktornő  2018-ban két leukémiás élsportolónak segített  azzal, hogy adományt gyűjtött részükre.  Az olimpiát követően  olimpikonokat keresett fel, akik  egy zászlót írtak alá, amelyet elárverezett, az ebből pénzzel támogatta  a debreceni Vietorisz Áron labdarúgó gyógykezelését. Az Év sportolója gálán sokak által aláírt labdát ugyancsak licitre ajánlotta fel, ezt a pénzt  pedig az Európa-bajnok kajakos, Tóth Róbert gyógykezelésére ajánlotta fel.

Leukémiás gyerekeknek és családoknak színházlátogatásokat szervezett, karácsonykor pedig a Vígszínház színészeivel közösen licitet szerveztek a rászorulók megsegítéséért.

Rendszeres véradó. Jelmezes kórházlátogatásokat szervez a gyermekosztályokra, hogy mosolyt csaljon a fekvőbeteg gyerekek arcára. Szponzor segítségével elektromos kisautót ajándékozott a győri gyermekosztálynak. Futással adományokat gyűjtött alapítványoknak és a levágott hajából paróka készült egy leukémiás kislány részére.
(Fotó: Tóth Andrea-Az ünnepség egy részlete)

Utoljára frissítve: 2020-09-14 20:21:18

További híreink
Vidd magaddal a művészetet!
A Pécsi Galéria karácsonyig tartó kampányt hirdetett Vidd haza a művészetet címmel.
2020-11-26 19:27:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Kiemelt helyen az alapvető digitális készségek
Az Oktatási és Képzési Figyelő az unióban és a tagállamaiban folyó oktatás és a képzés alakulását elemzi.
2020-11-12 19:50:18, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Parkolóház is épül
Csaknem hat milliárd forintos kiegészítő támogatást nyújt a kormányzat a Pécsi Tudományegyetem fejlesztéseire, a Modern Városok Program keretében.
2020-11-03 20:35:37, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Jövőbe mutató oktatásfejlesztési irányok a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán.
Bővebben >>