. Ma Gedeon napja van.
Jogerősen kilenc év a gólyatábori erőszakért
2016-06-23 03:38:46
Jogerősen kilenc év a gólyatábori  erőszakért

Jogerősen kilenc év a gólyatábori erőszakért

A Pécsi Ítélőtábla jogerősen kilenc év börtönre ítélte azt férfit, aki az ELTE fonyódligeti gólyatáborában két éve megerőszakolt egy lányt.

Az ítélet indoklásában, Krémer László bíró kiemelte,  súlyosbító körülményként értékelte az ítélőtábla a bűnismétlőnek minősülő vádlott kiemelt társadalmi veszélyességét, valamint azt, hogy korábban már kétszer követett el hasonló bűncselekményeket. Hangsúlyozta, az elkövetés módja kiemelkedően súlyos, durva és gátlástalan volt. Kitért arra is, mivel a vádlott fotósként a gólyatábor személyzetéhez tartozott, a diákok  bíztak benne, ennek kihasználásával követte el a bűncselekményeket.

 

A  tényállás szerint a 2014 szeptembere óta előzetes letartóztatásban lévő vádlott fotósként dolgozott az Eötvös Loránd Tudományegyetem gólyatáborában, ahol a vád szerint az év  augusztus 30-án kora hajnalban megtámadta, fojtogatta, ököllel verte, megöléssel fenyegette és megerőszakolta a tábor egyik résztvevőjét  egy budapesti elsőéves hallgatót. A történtekről fotókat is készített, ezekkel akarta zsarolni áldozatát.
 
Az első fokon eljárt Fonyódi Járásbíróság a vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt 7 év 6 hónap börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyben másodfokon azért nem született jogerős ítélet, mert a Kaposvári Törvényszék a járásbíróság korábbi döntéséhez képest K. Sándor Szilárdot nemcsak szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, hanem - a sértetti képviselő indítványára - személyes adattal visszaélés vétségében is.


A másodfokon eljáró Kaposvári Törvényszék az új tényállás figyelembevételével az elsőfokú bíróság ítéletét akként változtatta meg, hogy a vádlottat bűnösnek mondta ki személyes adattal visszaélés vétségében is, szabadságvesztés büntetésének tartamát 9 évre, a közügyektől eltiltás mellékbüntetés tartamát 10 évre súlyosította.


Az ügy a vádlottja és védője fellebbezett, az ügy a Pécsi Ítélőtáblára került. A táblabíróság  Krémer László vezette büntető tanácsa megalapozottnak találta és helybenhagyta a másodfokon eljárt Kaposvári Törvényszék tavaly novemberi ítéletét, amely az első fokon eljáró Fonyódi Járásbíróság által 2015 júniusában kiszabott hét és fél éves büntetést kilenc évre súlyosbította.



További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Egyetemi Borbirtok és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködése új szintre lép.
Bővebben >>