. Ma Auguszta napja van.
Jótékony célra eladó kilométerek
2017-05-19 07:58:48
Jótékony célra eladó kilométerek

Jótékony célra eladó kilométerek

Körbe futja a Balatont a hét végén pécsi gyermekorvosok egy csoportja,hogy ezen a módon is segítsék a beteg gyermekeket.

A tizenkét gyerekgyógyász az Ultrabalaton  220 kilométeres távját teszi meg három nap alatt, május 19 és 21 között. A kilométereket nem csak lefutják, de áruba is bocsátották, ugyanis a táv teljesítésével egy speciális berendezésre gyűjtenek a Gyermekgyógyászati Klinika számára, ami megkönnyíti az injekció beadását.

– Ez az eszköz speciális fénytechnikával világítja meg a kicsik kezén az ereket, így azonnal látjuk, pontosan hova kell beadni az injekciót – mondja Laufer Zsófia, a különleges gyűjtés egyik ötletgazdája.

A legolcsóbb vénaszkenner is közel másfél millió forintba kerül, az általuk megvásárolni kívánt, legkorszerűbb gyógyászati eszköz ennek több, mint a kétszeresébe. Az ehhez szükséges összeg előteremtéséhez futással szeretnének támogatókra szert tenni. Meghirdették a “Fogadj örökbe néhány kilométert!” akciójukat, amelynek  lényege, hogy ők futnak, a támogatók pedig  kilométereket vásárolhatnak az Ultrabalaton kezdetéig, s a felajánlott összeget az Életmentő-Gyermekintenzív Alapítvány számlájára küldhetik el.

A futócsapat tagja Péterfia Csaba gyermek tüdőgyógyász is, aki annak a véleményének adott hangot, hogy páratlan közösségi élmény volt maga  a futás megszervezése és az akció koordinálása. Kitért arra is, a 220 kilométert úgy osztották fel egymás között, hogy mindenki két alkalommal fut, 10-20 kilométeres távot tesz meg a 32 órás szintidejű futóversenyen.

Utoljára frissítve: 2017-05-19 07:59:53

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kétszáz fotóművész képei láthatók Pécsen
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen.
2024-03-24 17:36:35, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Idén május 18. és 26. között várja a zenekedvelőket a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál, melynek nyitóeseménye...
Bővebben >>