. Ma Csongor napja van.
Jótékonysági céllal árverezi el riói melegítőjét
2017-05-29 10:58:33
Jótékonysági céllal árverezi el riói melegítőjét

Jótékonysági céllal árverezi el riói melegítőjét

Jótékonysági céllal árverezi el a riói olimpián viselt melegítőjét Kenderesi Tamás bronz érmes olimpikon pécsi úszó, aki ezen a módon szeretne segíteni a decsi Vaskó családon, akik egy tűzben szinte mindenüket elveszítették.

A sport hozta össze Kenderesi Tamás és  Vaskó Sándort, akik egy dzsúdó-versenyen szurkoltak egymás mellett családtagjaiknak. Miközben a tatamin küzdő gyerekekért izgultak érkezett a telefon, hogy  Decsen lángol a családi ház. Az olimpikon csak napokkal később tudta meg, hogy annak a középkorú férfinek a házáról van szó, akivel arról beszélgetett, mennyire fontos a célok elérésében a hit és a kitartás. Ekkor döntötte el, hogy segíteni szeretne rajtuk.

 – Azt tudni kell rólunk, hogy igen összetartó család vagyunk, így különösen mélyen érintett, amikor meghallottam Vaskóék szomorú történetét – mondja Kenderesi Tamás. – El kezdtem azon gondolkodni, hogyan tudnék segíteni nekik, ekkor jött az ötlet, licitre bocsátom az egyik nagyon fontos személyes tárgyamat, a riói olimpián viselt válogatott melegítőmet. Bízom benne, hogy az egész országból érkeznek majd felajánlások a június 13-ig tartó aukcióra. A licit ötvenezer forintról indul, 5000 forintonként emelkedik és június 13-án 13 óráig tart.

Vaskó Sándor sokáig saját autójában lakott, nem merte őrizetlenül hagyni a gazdaságot és az állatokat, a kocsit később egy konténerre cserélte, jelenleg pedig a rokonoknál él feleségével és négy gyermekével. Két hónapba tellett mire el tudták szállítani a tűz után keletkezett jelentős hulladékot, ami nem kevés pénzbe került. Összefogott értük nemcsak a település, de a dzsúdósok is, akiktől nagyon sok ruhát, de még bútorokat is kaptak. A biztosító ugyan még nem jelentkezett, a tűzeset óta eltelt három hónapban, ezért az elkövetkezendő hetekben újra hitelt vesznek fel, hogy ismét felépítsék a házukat.
 
– Amikor Tamás felhívott azzal, hogy az olimpián viselt melegítőjét szeretné liciten áruba bocsátani, s az érte kapott pénzt nekünk adná oda – mondja Vaskó Sándor. – Nagyon jól esett, hihetetlenül jó érzés, hogy mellénk állt, de a feleségemmel először nem akartuk elfogadni ezt a nemes felajánlást, hiszen élete első olimpiájának fontos emlékéről van szó. Tamás nemes gesztusa reményt ad arra, hogy a licit során befolyt összegből a nyáron elkezdhessük az építkezést a leégett épület helyén.

Utoljára frissítve: 2017-05-29 11:02:09

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyedülálló digitális rendezvényplatformot fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Ka...
Bővebben >>