. Ma Márk napja van.
Jövőbeli vállalkozásuk sikeréhez ad segítséget
2021-04-14 11:00:42
Jövőbeli vállalkozásuk sikeréhez ad segítséget

Jövőbeli vállalkozásuk sikeréhez ad segítséget

A pécsi gyógyszerészhallgatók országosan egyedülálló képzés keretében gazdasági, pénzügyi és marketing ismereteket szerezhetnek. jövőbeli vállalkozásuk sikeréhez.


A szaktudás mellett mind több  speciális  ismerettel kell rendelkeznie azoknak a fiatal gyógyszerészeknek, akik saját vállalkozásukban próbálnának szerencsét. jelentős versenyelőnyt jelenthet számukra, ha rendelkeznek a választott hivatásuk mellett gazdasági, pénzügyi és marketing ismeretekkel is. Ezt  felismerve indította útjára az egyetem két kara - gyógyszerész, közgazdaság -  Üzleti ismeretek gyógyszerészhallgatóknak nevet viselő képzési programját.


„Gyakorló gyógyszerészként és oktatóként is jól tudom, hogy milyen nagy szükség van alapos gazdasági alapismeretekre annak érdekében, hogy valaki sikeres gyógyszertári vállalkozást üzemeltessen, illetve egy ilyen vállalkozás tagjává váljon. Ezért hoztuk létre ezt a programot a közgazdaságtudományi karral közösen” –  hangsúlyozza  Fittler András, a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar dékán-helyettese.


A 2019 szeptemberében indult program célja olyan gazdasági részképzés nyújtása a gyógyszerészhallgatók számára, amely során elsajátítják későbbi munkájuk – például egy gyógyszertár menedzselése – során a gyógyszerészeti ismeretek mellett elengedhetetlen üzleti ismeretek és képességeket, készségeket. Emellett a képzés nagy segítséget nyújt a közgazdasági mesterdiplomában is gondolkozó diákok részére, hiszen teljesítésével fontos, az üzleti mesterképzésekbe való belépéshez elengedhetetlen gazdasági kreditekkel gyarapodnak.


A hét szemeszteres program tárgyai szabadon választhatók, a részvétel nem jelent extra költséget a hallgatóknak. A tárgyakat az ajánlott előrehaladás szerint a 3-9. szemeszterekben felvenni. A képzés első blokkjában üzleti és közgazdasági alapokkal, számvitellel és vállalati pénzügyekkel ismerkednek a hallgatók. Ezt követően lehetőségük van a specializációra, a tanulmányaikat pénzügyi, illetve marketing vonalon folytathatják tovább. A marketing iránt érdeklődőket bevezetik a marketingszámítások világába, emellett elsajátítják a digitális marketing alapjait, a pénzügyre fókuszáló leendő gyógyszerészek pedig a pénzügyi tervezés, valamint vállalkozói könyvelés témakörében mélyítik tudásukat.


A piaci szemléletű kurzusokra eddig mintegy 40 hallgató jelentkezett a magyar programban, az angol program előkészítés alatt áll. A gyógyszerészképzéssel párhuzamosan futó program egyúttal ugródeszka is azoknak, akik az üzleti mesterképzésben is szeretnék mélyíteni tudásukat.

Utoljára frissítve: 2021-04-14 11:02:18

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>