. Ma Márk napja van.
Jubilált a Hesz János Emlékverseny
2018-12-02 21:29:27
Jubilált a Hesz János Emlékverseny

Jubilált a Hesz János Emlékverseny

A pécsi fodrászmester álma vált válóra a pécsi Simonyi Károly Szakközép- és Szakiskolában immár huszonkilencedik alkalommal megrendezett fodrász és kozmetikus tanulók hagyományos Mikulás-napi versenyén és az ő tiszteletére rendezett tizedik Hesz János Emlékversenyen.

Nem mostanában mérte össze ennyi fiatal – közöttük több fiú is - tudását az intézmény kozmetikai és fodrász műhellyé alakult aulájában. Nemcsak versenyzőkkel telt meg az alkalmi pást, hanem nézők sokasága töltötte meg az aula szabad tereit, az első emeletet, de még a másodikról is sokan figyelték a tanulók versenyét.

A  pécsiek mellett a régió nyolc városából, valamint Topojáról több, mint száz tanuló érkezett, s mérte össze tudását e nemes vetélkedésben. Ügyes kezű kozmetikus–jelöltek fantázia sminkeket készítettek, míg a fodrász-tanulók különleges frizurákat, kontyokat varázsoltak modelljeik fejére.

 A hagyományokhoz híven az év utolsó rendezvényeként került sor a fodrász- és kozmetikus tanulók versenyére december 2–án. A szakképző intézmény, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Pécsi Ipartestület és a Super Fej Zrt. Kft. által közösen szervezett nemes vetélkedésre a pécsiek mellett érkeztek versenyzők Bajáról, Kalocsáról, Keszthelyről, Kiskunhalasról, Kiskunfélegyházáról, Siófokról, Szekszárdról, Zalaegerszegről 68 fodrász, valamint 34 kozmetikus.

A fodrász versenyszámok között egyaránt szerepelt a férfi divat frizura vágása, valamint alkalmi női konty fésülése, míg a kozmetikusok Sellő címmel kisfantázia sminket készítettek, amelyek mind stílusukban, színeikben, mind motívumaikban e különleges mesebeli lény vidámságát, víz közeliségét idézte meg a modellek arcára elhelyezett számos strassz segítségével. A különleges feladat szinte kivétel nélkül mindegyik kozmetikus tanuló fantáziáját megmozgatta.

Utoljára frissítve: 2018-12-02 21:30:08

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>