. Ma Auguszta napja van.
Jubileumi Mecsek Rallye újdonságokkal
2016-10-07 01:52:08
Jubileumi Mecsek Rallye újdonságokkal

Jubileumi Mecsek Rallye újdonságokkal

Idén 50.alkalommal rendezik meg az Újház Centrum Léta-Ker Mecsek Rallye-t október 7. és 8. között.

Az öt évtizedes múltra visszatekintő esemény, a Magyarországon legrégebben megrendezett technikai sportverseny hagyományos értékeket jelenít meg. Története során számos emlékezetes, érdekes, meglepő, megható és izgalmas pillanattal ajándékozta meg már ez idő alatt a versenyzőket és a nézőket egyaránt. Így lesz ez idén is, ígérik a szervezők.

A jubileumi Mecsek Rallye szurkolók számára leglátványosabb szakaszai október 7-én délután és este várnak a pilótákra a pogányi reptéren, ahol a korábban még prológként indított futamot felváltva a versenybe is beleszámító rally-show-n száguld végig háromszor is a mezőny. Erre a szakaszra ugyan belépőt kell váltani, cserébe viszont rendkívül látványos, a harmadik menetben immár lámpafényes viadalnak lehetnek szemtanúi a nézők. Az aznapi másik két szakasz természetvédelmi –elzárt  részeken - vezet keresztül, ezért is érdemes  a pogányi gyorsaságit választani.

A Ranga nevet hallva még az autósport iránt nem annyira érdeklődő sportrajongó is pontosan tudja, kit takar. Az egykori kiváló pilóta, Ranga László idősebb fia szintén indul a Mecsek Rallye-n, testvére Péter - aki szintén rallye-s versenyző, s a szezonban már egy sprint futamban felállhatott a dobogó legmagasabb fokára -, most a pálya széléről figyeli  majd bátyját. Mint a legendás pilóta fiai elmondták, a legnehezebb szakaszok pénteken lesznek, különösen az esti lámpafényes gyorsaságiak. Kitértek arra is, reflektorokkal olyan száguldozni, mintha egy csőben menne az ember, mert ugyan erős a fényük, azonban csak egy nagyon szűk sávot világítanak meg az autó mellett, különösen veszélyessé téve a vezetést. Annak a véleményüknek is hangot adtak, hogy kicsit félek is ettől, s ha a péntek estén túl lesznek, szombaton már ennél lényegesen könnyebb feladatokat kell megoldaniuk a versenyzőknek.
 
A Mecsek Rallye olyan szakaszokkal tarkított verseny, amilyenek nem nagyon akadnak máshol az országban. A Trefort-pusztai gyorsaságira mindenkinek érdemes odafigyelnie, nagyon nehéz pálya, és roppant látványos. A nézők minden gyorsaságin előbb a Historic Eb-futam mezőnyének szurkolhatnak, őket követi a Mecsek Classic mezőnye, majd az ORB, illetve az ORC futam.

A mezőnyre egyébként hét gyorsasági vár. Pénteken 3 gyorsasági szakasszal (Rally-show a pogányi reptéren, Trefort-puszta – 6-os út, Zobák - Pécsvárad, mindegyiket kétszer teljesíti a mezőny) veszi kezdetét az igazi, tétre menő verseny. Szombaton négy gyorsasági szakasszal zárul az idei Mecsek Rallye (Árpádtető - Camping, Bakonya - Nyárásvölgy, Orfű kör – Ranga László út, Camping - Árpádtető), és a tervek szerint dél körül a Széchenyi térre tér majd vissza mindenki, itt lesz az ünnepélyes célceremónia valamennyi mezőny számára.

Az 50.Újház-Centrum Léta-Ker Mecsek Rallye pénteken kora délután, Pécsett, a Széchenyi téren szervezett rajtceremóniával veszi kezdetét, hogy aztán 15 órától már a pogányi repülőtéren bőgjenek fel a motorok a rallye-show keretében. A jubileum alkalmából rendezett kiállítás pedig a verseny teljes ideje alatt a Széchenyi téren, a Megyeháza épületének földszintjén kialakított kiállítótérben lesz látható.

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Idén május 18. és 26. között várja a zenekedvelőket a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál, melynek nyitóeseménye...
Bővebben >>