. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Juncker-terv – aláírták az első keretmegállapodást
2018-02-24 02:07:55
Juncker-terv – aláírták az első keretmegállapodást

Juncker-terv – aláírták az első keretmegállapodást

Az Európai Befektetési Alap és az Erste Bank Hungary garancia-megállapodásával 67 millió euró - több mint 20 milliárd forint - értékben juthatnak kedvező finanszírozási forráshoz innovatív magyar kis- és középvállalkozások.

A Juncker-tervként emlegetett Európai Beruházási Terv keretében aláírták az első, csak Magyarországra szóló InnovFin keretmegállapodást, amelynek nyomán az Erste Bank Hungary mintegy 350 innovatív kis- és középvállalatnak biztosíthat kedvezőbb feltételekkel hiteleket, illetve lízing-megállapodásokat. Az InnovFin az Európai Beruházási Bank Csoport -az Európai Beruházási Bank és az Európai Beruházási Alap-, valamint az Európai Bizottság közös programja, célja az innovatív cégek finanszírozása.

Az Európai Beruházási Terv központi eleme az ESBA, az Európai Stratégiai Beruházási Alap, ami két részre tagozódik, az egyik az európai jelentőségű infrastruktúrafejlesztések finanszírozására szolgál, a másik a kis- és középvállalkozásoknak szól. Ez utóbbinak is két része van. Az egyik a COSME (Competitiveness of Enterprises and Small and Medium-sized Enterprises), ami a versenyképes kis- és közép-vállalkozásokat támogatja. A második pedig az InnovFin, ami az innovatív társaságoknak szól a Horizont 2020 európai kutatási keretprogram részeként.

Pier Luigi Gilibert, az Európai Beruházási Alap vezérigazgatója a megállapodás kapcsán hangsúlyozta, örömükre szolgál, hogy megköthetik az első olyan InnovFin garanciamegállapodást, amellyel kifejezetten magyarországi kkv-kat támogathatnak.  Kitért arra is, az Erste Bank Hungary a legnagyobb magyarországi bankok egyike, tevékenységei között komoly szerepet kap a kkv-k hitelezése. Az újonnan megkötött megállapodás elősegíti, hogy a pénzintézet kedvezőbb feltételeket kínálva fokozza tevékenységét a kkv-k innováció-finanszírozásában.

Mindehhez Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa  a következőket tette hozzá, a magyar gazdaság gerincét a kis- és középvállalatok adják, éppen ezért a korábbinál jobb hozzáférést kell számukra biztosítani a megfizethető, hosszú távú hitelekhez annak érdekében, hogy növekedni tudjanak, bővíthessék az uniós országokba irányuló exporttevékenységüket, és új munkahelyeket teremtsenek. A megkötött megállapodás fontos lépést jelent ezen az úton, ám emellett számos más magyarországi vállalkozás számára nyílhatnak meg hasonló kedvezmények, pályázhatnak az Európai Beruházási Terv keretében elérhető támogatásokra is.

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>