. Ma Emma napja van.
Kalandbarlang a Katica Tanyán
2018-06-29 13:56:16
Kalandbarlang a  Katica Tanyán

Kalandbarlang a Katica Tanyán

A patcai Katica Tanya eddigi legnagyobb beruházása keretében  létrehozott Kalandbarlangban  tucatnyi, nyolc  méter magas mászó-fal, kétpályás mini bowling, egy modern trambulinpark és húsz féle kreatív játék várja a látogatókat.


Az elmúlt év őszén indult, 190 millióból megvalósult beruházás keretében új játszóház és Kalandbarlang épült. Legnagyobb attrakciói ezeken belül a tizennégy, egyenként 8 méteres különböző nehézségi fokú mászó-fal, amelyeket kicsik és nagyok egyaránt használhatnak. A Kalandbarlangban e mellett kialakítottak egy  mini bowling pályát, valamint elhelyeztek benne ugrószőnyegeket és megannyi kreativitást fejlesztő játékot is.  


A Kalandbarlang megnyitásával a Katica Tanyán már működő megújuló-energia rendszerek bővítése is szükségessé vált.  Ennek keretében húsz százalékkal bővítették a napelem farmjukat. A 16,5 kW-nyi teljesítménybővítésnek köszönhetően idén nyáron már összesen 99 kW-nyi napelem termeli az energiát az Élményközpontnak.


A napelem farm mellett az esővíz gyűjtésével, a gyökérmezős szennyvízkezeléssel, a szelektív hulladékgyűjtéssel és szélkerekekkel  is  sokat tesznek a környezet megóvásáért.  A Katica Tanya  tulajdonosai  a mellett, hogy  teljes egészében fenntartható módon üzemeltetik az élményközpontot, a környezettudatosság eszméit a fiatal generációnak is át szeretnék adni. Ezen tevékenységük egyik sarokköve a „Fizess hulladékkal” program, amelynek keretében a látogatók hulladékkal  fizethetik ki a belépőjük egy részét. E mellett évente több ezer gyermek vesz részt a környezettudatosságot népszerűsítő programjaikon.  


A nyár pedig még két  újabb meglepetést tartogat.  Az egyik újdonság a Big Air Bag lesz, amelyben tíz méter magasból élhetjük át, milyen is a szabadesés, de  nyár közepétől egy másik meglepetés játék is  várja majd a látogatókat.

Utoljára frissítve: 2018-06-29 19:37:37

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>