. Ma Márk napja van.
Kaposváron lép fel a Pécsi Balett
2018-02-12 02:08:17
Kaposváron lép fel a Pécsi Balett

Kaposváron lép fel a Pécsi Balett

A Csiky Gergely Színház Ifjúsági és gyermekbérletében a Pécsi Balett a Hófehérke és a hét törpe című mese-balettjét láthatják a gyerekek.


A Nemzeti Táncszínház szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával február 12-én és 13-án négy alkalommal mutatja be Kaposváron  a Pécsi Balett társulata a Hófehérke és a hét törpe mese-balettet. Ama már önálló  szervezetként működő  együttes kiemelt feladatának tekinti a Baranya székhelyén látható előadásai és a nemzetközi megmutatkozás mellett a hangsúlyosabb magyarországi jelenlétet.  Szeretnének minél több olyan városba eljutni, ahol nincs professzionális táncegyüttes és nem születnek táncelőadások.


Mint Uhrik Dóra Kossuth-díjas, Liszt-díjas Érdemes művész, a társulat alapító tagja és jelenlegi ügyvezetője  a kaposvári út kapcsán elmondta, az önálló  társulati lét szélesebb lehetőséget  teremt a tánckultúra-terjesztő missziójuk teljesítésére.  Szólt arról is, nagyszerűdolog, hogy olyan városokba is eljuthatnak, ahol mostanában, vagy még egyáltalán nem járt a balett társulat. Kitért arra is, hogy például Gödöllőn jubilált a Hófehérke és a hét törpe a 90. előadással. Hangsúlyozta, Kaposvár különösen kedves helyszín számára, ugyanis  annak idején rendszeresen fellépett ott a Csiky Gergely Színházban a Pécsi Balett, az  alakulását követő legendás korszakban, éppen ezért örömmel tesznek eleget Bozsik Yvette meghívásának.


Mindehhez Vincze Balázs Harangozó-, Imre Zoltán- és Seregi-díjas koreográfus, a társulat  művészeti vezetője a következőket tette hozzá,  a maga részéről hálás vagyok  BozsikYvette-nek, mert amikor önálló lett a Pécsi Balett, tőle érkezett az első színházi meghívás és rögtön bérleti keretek közötti fellépési lehetőséget  ajánlott, ami a szándék komolyságát jelzi. Kitért arra is, már csak Kaposvár   közelsége miatt is érdemes hosszú távú kapcsolatban gondolkodni, a  maguk részéről nyitottak,  szeretnék ha régióban újra felépülne egy táncszerető és táncot értő közönség.


A Pécsi Balett a közelmúltban már bemutatkozott Pakson, Gödöllő és számos alkalommal Budapesten. Lekötött előadásaik vannak – egyebek mellett - Siófokon, Miskolcon, Veszprémben, Debrecenben, Győrött, valamint  újabbak Pakson és Budapesten.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>