. Ma Béla napja van.
Katalogizáltak, kutatóhelyet alakítottak ki
2020-06-16 20:17:30
    Katalogizáltak, kutatóhelyet alakítottak ki

Katalogizáltak, kutatóhelyet alakítottak ki

Járvány idején sem szünetelt a munka a pécsi galériákban.

Milyen érdekességeket rejt a Pécsi Galéria több mint 40 éves múltja? Izgalmas lenne bepillantani a nagy művészek műtermeibe? Milyen kiállítások várják a látogatókat Pécsett? Mindez kiderül a pécsi galériák Restart programjából.

Végre újraindulhat az élet, bár a pécsi galériákban az elmúlt hónapokban sem szünetelt a munka, zajlottak a háttérmunkák. A katalogizálták a a raktárak anyagait, ennek köszönhetően szeptembertől kutathatóvá válik a Pécsi Galéria dokumentációinak jelentős része, ehhez  az m21 Galériában kutatóhelyet alakítanak ki. A katalógusban szereplő dokumentációs anyagokat szeptembertől lehet kutatójeggyel megtekinteni.

A Pécsi Galéria történetének megismerését szolgálja majd a pécsi galériák weboldalának (www.pecsigaleriak.hu) hamarosan induló Pécsi Galéria Anno című rovata is. Ugyancsak a weblapon elérhető a Nyitott műtermek rovat, amelyen keresztül pécsi képzőművészek műtermeibe látogathatnak az érdeklődők.  Elsőként Fejős Miklós festőművész jelenlegi munkáival ismerkedhetnek meg a következő linken: https://www.pecsigaleriak.hu/nyitott-mutermek

A 2020-ra tervezett kiállítások közül a tavaszra tervezett Fusz György: Odú című látványos gigainstallációjának építése napokon belül megkezdődik az m21 Galériában, a megnyitójára július 2-án kerül majd sor. Szeptember végére tolódott Győrffy László, Kis Róka Csaba, Szöllősi Géza A test ördöge című tárlata, valamint augusztus 14-én nyílik a korábban a Zsolnay Fényfesztivál egyik programjaként szereplő Doboviczky Attila és Hizsnyik Dénes közös kiállítása a Martyn Galériában, a Művészetek és Irodalom Házában.

 Ezen a napon egy új, meglepetés-kiállítás is várja majd a Pécsi Galériában a művészetek szerelmeseit.

Utoljára frissítve: 2020-06-16 20:20:44

További híreink
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>