. Ma Csongor napja van.
Kenyér ünnep a Széchenyi téren
2018-08-20 11:36:56
Kenyér ünnep a Széchenyi téren

Kenyér ünnep a Széchenyi téren

Az új kenyér és az államalapítás ünnepén koncertek, bemutatók, gyermekprogramok és jótékonysági kenyérárusítás várja a pécsieket. augusztus 20-án.


A Magyarok Kenyere mozgalom, ami 2011-ben Pécsről indult az a civil kezdeményezésre, s napjainkra a Kárpát-medencei össz-magyarságot átfogó karitatív programmá nőtte ki magát, immáron hetedik éve több tízezer rászoruló magyar gyermek és felnőtt élelmezési gondjait enyhíti a teljes Kárpát-medence területén megtermett és összegyűjtött búza adományokkal.

Az ünnepi események sora  Széchenyi téren  veszi kezdetét a kézműves vásárral, amelyet a 13 órakor nyíló gasztronómiai követ. E mellett számos, minden korosztálynak szóló peogrammal is várják a város lakóit. A legkisebbek gyermekfoglalkozásokon és gyerekkoncerten vehetnek részt, majd délután óra hivatalosan is megkezdődik a Magyarok Kenyere Ünnep, amelynek keretében közös műsort ad a Misina Néptáncegyüttes és a Csurgó Zenekar. Beszédet mond és az ünnepi kenyeret megszegi Udvardy György pécsi megyéspüspök és Páva Zsolt, Pécs polgármestere.


A nap során 14 és 21 óra között jótékonysági kenyérárusítást tart a Pécsi Jótékony Nőegylet, este hatkor kezdődik az ünnepi szentmise  a Dzsámiban, majd a Széchenyi téren 20.30-tól a Hot Jazz Band koncertje hallható. A harminc éves fennállását ünneplő zenekart leginkább a korai jazz és a két világháború közötti magyar könnyűzenei termés, Karády, Kabos, Jávor, Latabár filmek zenéinek korhű megszólaltatóiként ismeri a hazai hallgatóság.

Utoljára frissítve: 2018-08-20 11:37:51

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>