. Ma Gedeon napja van.
Képzések vállalkozói igények szerint
2016-11-22 20:54:54
Képzések vállalkozói igények szerint

Képzések vállalkozói igények szerint

Rövid ciklusú gépipari és informatikai képzéseket indít a Pécsi Tudományegyetem helyi cégek igényei alapján.

A Pécsi Tudományegyetemen Műszaki és Informatikai Kara a piaci igényekhez  igazodva mechatronikai szakirányú továbbképzést, valamint négy rövid ciklusú informatikai képzést indít a 2017. februárban kezdődő szemeszterben a helyi cégek, a városi és megyei szereplők együttműködése alapján.

A jövőre alapításának 650. jubileumi évét ünneplő Pécsi Tudományegyetem a Modern Városok Program keretében ebben az esztendőben jelentős fejlesztéseket indított el. A cél az oktatási intézmény hazai és nemzetközi versenyképességének javítása, az oktatási környezet minőségének fejlesztése és a külföldi hallgatói létszám jelentős növelése. Az oktatási fejlesztésekben kiemelt szerepet kap a PTE Műszaki és Informatikai Kara (MIK), ezen belül is az, hogy gyorsan tudjanak alkalmazkodni a változó piaci igényekhez , különösen az a műszaki és informatikai képzések esetében.  Az egyetem a helyi cégek igényeinek felmérése érdekében egyeztetett a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK), a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter, a PBKIK Informatikai Bizottsága, az Információ-menedzsment Innovációs Klaszter és az Infostrada Klaszter képviselőivel indítandó képzésekről.

A gépipari cégek igényei, az általuk megfogalmazott szakmai elvárások  alapján első lépésben a műszaki kar jövő év februárjától mechatronikai szakirányú továbbképzést  indít. A gyakorlatorientált oktatásban mind a vállalati szereplők, mint az oktatók, mind a vállalatok, mint a gyakorlati képzőhelyek egyaránt részt vesznek. A fentiekhez hasonlóan indul az informatikai vállalkozások elvárásai alapján négy rövid ciklusú, 12 hónapot felölelő képzés is, amelyek középpontjában az informatikai biztonság, a JAVA programozás, a Linux üzemeltetés és a web programozás áll.2016. 11. 22.

Utoljára frissítve: 2016-11-22 20:55:48

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kétszáz fotóművész képei láthatók Pécsen
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen.
2024-03-24 17:36:35, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyedülálló digitális rendezvényplatformot fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Ka...
Bővebben >>