. Ma György napja van.
Kerékpárút, után pihenő épült
2015-04-25 05:42:57
Kerékpárút, után pihenő épült

Kerékpárút, után pihenő épült

Az elmúlt esztendőben  megépült Királyegyháza-Szentlőrinc kerékpárút mellett  helyi önkormányzatok, intézmények, lakosok bevonásával kerékpáros pihenőt alakított ki a Lafarge Cement Magyarország Kft.


Pályázati forrásból a királyegyházi cementgyár támogatásával valósult meg tavaly ősszel a Királyegyházát Szentlőrinccel összekötő kerékpárút a helybeliek és környékbeli településen élők  biztonságos közlekedése érdekében. A szabadidős tevékenység támogatására és a Föld Napjához kapcsolódva a  cementgyár ebben az esztendőben  az  önkéntesség jegyében fákkal és betonpadokkal díszített biciklis pihenőt alakított ki  mellette a két település önkormányzataival, intézményeivel és lakóival  közösen.  

Az új pihenőt  ünnepélyes keretek között vehették birtokukba a kerékpárosok. Betonpadjait  a Concrete Crew pécsi tervezőcsapata készítette, a fásítást pedig az  gyár dolgozói és az Első Pécsi Lions Klub tagjai végezték. Az első vendégek  szentlőrinci és királyegyházi iskolások  voltak.

A cementgyár az eseményhez kapcsolódva rajzpályázatot is hirdetett, a szentlőrinci és királyegyházi iskolásoknak, óvodásoknak. A legjobban sikerült rajzokat alkotóik az átadó ünnepségen már a betonpadokon láthatták viszont, amelyeket  az öntés során speciális gumiformák segítségével  helyeztek el rájuk, s tették egyedivé azokat általuk.

Mint Zadravecz Zsófia a Királyegyházi Cementgyár marketing kommunikcáiós vezetője elmondta, a kerékpárút és a hozzá kapcsolódó pihenő is a Lafarge  környezettudatos és helyi közösségeket támogató filozófiájának szellemében került kialakításra, illetve  annak érdekében, hogy a környékbeli családok  egészséges életmódjához eze a módon is segítséget  nyújtsanak.

 

Kitért arra is, a beruházás az ökológiai lábnyom csökkentéséhez is hozzájárul,  mindemellett, hogy  kellemes, árnyékos pihenőhelyként  szolgálja az arra kerekezőket. A  pihenő kialakításában a cementgyár munkatársai önkéntes munka keretében vettek részt, hozzájárulva a cégcsoport célkitűzéséhez, hogy 2020-ra, világszinten egymillió önkéntes munkaórát végezzenek a helyi közösségek javára. (fotó: Csortos Szabolcs)

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>