. Ma Ákos, Bátor napja van.
Készül a környezetbarát, zöld építési termékek adatbázisa
2024-01-28 19:32:46
Készül a környezetbarát, zöld építési termékek adatbázisa

Készül a környezetbarát, zöld építési termékek adatbázisa

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége környezetbarát, zöld építési termékek adatbázisának létrehozását szorgalmazza.

A COVID járvány időszaka és az orosz-ukrán háborús helyzet egyértelműen bebizonyította, mennyire sérülékeny a magyar építőipar egy ilyen helyzetben. Az építőipari cégek ugyanis 48 százalékban importból származó termékeket használnak, ezekhez pedig nincs megfelelő adatbázis, hogy a  beszerzési nehézségeiket kezelni tudják. Éppen ezért olyan adatbázis létrehozására van szükség, amelyből az egyes termékek minél teljesebb  beszerzési lehetősége megismerhető. Ezen belül is a környezettudatos és minél több hazai gyártásúénak elérhetőségét lehetővé teszi, hozzájárulva ezen anyagok, építési termékek  itthoni mind nagyobb mértékű felhasználásához.


Ezen szempontoknak megfelelő, új, országos nyilvántartási rendszer kidolgozásában és működtetésében vesz részt az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége(ÉVOSZ), az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) partnereként. Ez utóbbi gondozásában elindult az építési termékek nyilvántartására létrehozott felület célja, hogy egy dinamikusan bővülő adatbázisban összegyűjtse és elérhetővé tegye az építőipar valamennyi szereplője számára – legyen az gyártó, forgalmazó, fogyasztó – az építési termékekhez kapcsolódó műszaki és környezeti információkat. Az ÉVOSZ pedig szeretné elérni, hogy a jövőben a kormány által indított otthonteremtési, felújítási programoknál is adatbázisul szolgálhasson az építési termékek új nyilvántartási felülete.

Utoljára frissítve: 2024-01-28 19:33:09

További híreink
Az idegrendszeri zavarok okait kutatják
A Pécsi Tudományegyetem, mint konzorciumvezető és hat konzorciumi partnere (HUN-REN Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet, Szegedi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem, H...
2024-02-26 21:34:32, Hírek, Környezetünk Bővebben
A WordSkillsen és az EuroSkillsen is képviseli Pécset
A Pécsi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola tanulója képviseli hazánkat a nemzetközi egészségügyi versenyeken.
2024-02-25 22:07:46, Hírek, Környezetünk Bővebben
Száz éve született Grastyán Endre
Születésének 100. évfordulója alkalmából megemlékezést tartanak Pécsett.
2024-02-23 16:30:23, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal...
Bővebben >>