. Ma Emma napja van.
Két férfi gyilkolt - vádat emeltek ellenük
2016-05-26 22:01:32
Két férfi gyilkolt - vádat emeltek ellenük

Két férfi gyilkolt - vádat emeltek ellenük

Többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt vádat emelt  két pécsi férfi ellen a Baranya Megyei Főügyészség , akik 2014. június végén Pécsett, a Bajcsy-Zs. utcai társasházi lakásában megöltek egy 82 éves nőt.


A két férfi közül az egyik korábbról már ismerte az áldozatot, mivel 2014. januárjában burkolóként dolgozott nála.  Ennek során  figyelte meg, hogy az idős nő egyedül él, jó anyagi körülmények között, és a lakásban számos értékes ingóság található.
Erről említést tett ismerősének, akivel elhatározták, hogy az asszony értékeit megszerzik, ennek érdekében 2014. június 26-án a reggeli órákban megjelentek a sértett Bajcsy-Zs. utcai lakásán, az egyik elkövető bement, a másik a lépcsőházban maradt. Később ő is  besurrant  a lakásba és elkezdett értékek után kutatni.  Az idős nő észrevette, ezért a két férfin számon kérte,  hogy mit keresnek ,akik ekkor bántalmazni kezdték, több alkalommal megütötték, röviddel ezután távoztak.


Ekkor érkezett a lakáshoz az ügy női vádlottja -  két férfi vádlottat nem ismerte, velük semmiféle kapcsolatban nem állt  - ,  aki a sértett ismerőse volt, s korábban már több alkalommal kapott kölcsön tőle. Most is azért ment fel hozzá, hogy a korábbi tartozását megadja.   Amikor  a sértett lakásához ért, a bejárati ajtót nyitva találta,  bement,  ahol  a  földön fekve találta  a nyöszörgő sértettet.  A látottaktól pánikba esett, elrohant, amit látott  senkinek nem mondta el,  nem értesítette se a rendőrséget, se a mentőket .


A  bűntény napján a kora délutáni órákban a két férfi visszament a lakásba, mivel tartottak attól, hogy a sértett életben maradt, ezért az ott lévő, eszméletlen idős nőt megölték egy éles, hegyes eszközzel.


A két férfi  ellen nyerség vágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett miatt emelt vádat az ügyészség, amelyért akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

 

Az ügy női vádlottja ellen segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emeltek vádat, amelyért  2 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

Utoljára frissítve: 2016-05-26 22:03:59

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen....
Bővebben >>