. Ma Gedeon napja van.
Kétszáz diák és ötven mentor találkozása
2020-01-31 21:03:06
Kétszáz diák és ötven mentor találkozása

Kétszáz diák és ötven mentor találkozása

A vasárnapig tartó  táborba tíz baranyai kistelepülésről érkeznek a kisdiákok, hogy egyetemista mentoraikkal találkozzanak.


A Tanítsunk Magyarországért program keretében a kistelepülésen élő kisdiákokat egyetemista mentorok fogják kézen, segítik őket abban, hogy minél több olyan lehetőséget ismerjenek meg, ami segíti őket abban, hogy  sikeresen vegyék az akadályokat a középiskolában, e mellett megismertetik őket a karrierlehetőségekkel, valamint közösen térképezik fel környezetük kulturális hagyatékait.


A Tanárképző Központ és a Hallgatói Önkormányzat szervezésében megvalósuló táborba meghívást kaptak azok az új mentorok, akik az őszi szemeszterben sikeresen elvégezték a mentorálásra felkészítő Tanítsunk Magyarországért kurzust, valamint azok az egyetemisták is, akik már a 2019/2020-as tanév őszi félévében is mentoráltak.


A  három napos tábor játékos feladatokkal segíti a közös munkára való felkészülést. Az elsőn az új mentorok tréningekkel készülnek fel a mentorálással járó feladatokra, a másodikra érkeznek meg  a kisdiákok, akik játékos programokban vesznek a mentoraikkal közösen, valamint  megismerkednek az új mentorokkal. A tábor utolsó napján az új mentorok összegzik a  tapasztalataikat, elemzik azokat az oktatókkal.


Ez már a második Tanítsunk Magyarországért tábor, ami Pécsett valósul meg.  A programban kezdetek óta részt vesz a Pécsi Tudományegyetem és Baranya megye  nyolc iskolája, ahol huszonhét mentor vesz részt a mentorálásban már 2019. ősze óta. A mostani tábor a résztvevő iskolák és a 2020 tavaszán bekapcsolódó további két iskola egyetemista mentorainak a munkáját hivatott segíteni.
A Tanítsunk Magyarországért Program 2018 decemberében azzal a céllal indult el, hogy a munka- és továbbtanulási lehetőségektől távoli településeken élő fiataloknak tizennégy éves korukban ne jelentsen nehézséget az iskolaváltás, az azzal járó rendszeres utazás és a beilleszkedés.

Utoljára frissítve: 2020-01-31 21:04:47

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kétszáz fotóművész képei láthatók Pécsen
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen.
2024-03-24 17:36:35, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Befejeződött a Lauber Dezső Sportcsarnok belső felújítása.
Bővebben >>