. Ma Ervin napja van.
Kétszeres Hang Gábor-díjas Illés Zoltán
2020-02-11 16:06:28
Kétszeres Hang Gábor-díjas Illés Zoltán

Kétszeres Hang Gábor-díjas Illés Zoltán

Immár második alkalommal vehette át a Hang Gábor díjat Illés Zoltán a Bóbita Bábszínház hangtechnikusa.

Illés Zoltán, vagy ahogy mindenki ismeri Papi több, mint harminc éve tagja a társulatnak. A műhelyben kezdte, ahol a bábok farészéit esztergálta ki, majd később ő lett a társulat hangtechnikusa. A hangosítás mellett ő vezeti a társulat mikrobuszát, s tanítja be az új kollégákat, akik az előadások zavartalan lebonyolításáért felelnek.

Mint mondja, nagyon jó érzés, hogy 2008 után ismét ő vehette át a díjat, nagyon meglepte. Örömmel tölti el, hogy ezen a módon is elismerték a munkáját. Az utóbbi időben a hangosításon kívül mással is foglalkoznia kellett,  Takács Tibor (Berci)  halála után folyamatosan cserélődtek a műszakos kollégák, a díszítők. Az ő feladata volt, hogy az újonnan érkezőket beavassa a bábszínház technikai és műszaki rejtelmeibe. Ez egy nagyon nehéz időszak volt.

Kitért arra is, hogy néhány éve már a díjazottakat testreszabott ajándékkal lepik meg ilyenkor, korábban ugyanis Hang Gábor özvegye, Terényi Gyöngy (Gyöngyös) által készített bőrből készült táskát kaptak. Ő maga is egy ilyen táskát kapott 2008-ban, ami a mai napig megvan. Most egy Bluetooth hangszóróval lepték meg, ugyanis amikor a társulattal utazunk bárhova mindig vita tárgya, hogy mit is hallgassanak. Mostantól ez már nem jelent gondot, mert leteszi majd maga mellé és csak ő hallja majd a zenét.

Illés Zoltán 1984-ben került először a Bóbitához. Az akkori vezetője, Kós Lajos hívta el a régi bábszínház épületébe egy előadásba untermannkodni, annyira megtetszett neki, hogy 1986-ig  folyamatosan kisegített, majd még abban az esztendőben a felvették a bábszínház műhelyébe, ahol 1989-ig  Dudás Zoltánnal közösen bábkészítőként dolgozott,  bábfejeket, kezeket, lábakat faragott.Aztán felvették az egyetemre, két évig Budapesten élt,  1991-ben  tért vissza a Bóbitába, ahol azóta ő a társulat hangtechnikusa.

Utoljára frissítve: 2020-02-11 16:11:03

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>