. Ma Auguszta napja van.
Kettőből egy
2015-07-08 04:12:15
Kettőből egy

Kettőből egy

Szeptember 1-től a Pécsi Tudományegyetem szekszárdi Illyés Gyula Karának és a pécsi Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának  integrációjával létrejött Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar kezdi meg működését.

Az új kar megőrizve és átörökítve mindazokat a szellemi, kulturális értékeket és hagyományokat, amelyeket a jogelőd karok létrehoztak folytatja tevékenységét. A jogelőd karok jelenlegi hallgatói választott szakukon, és azon a képzési helyen fejezhetik be tanulmányaikat, ahol azokat megkezdték. Az integráció során az eddigi szekszárdi és pécsi képzések tovább folytatódnak, ezek mellett azonban új oktatási programok indítására is lehetőség nyílik. Ilyen lesz a szőlész-borász mérnök szak 2016-tól. Az élelmiszergazdaságot és vidékfejlesztést is magában foglaló új egyetemi egység a jövőben a speciális  térségi igényeknek is eleget tesz majd.

A kar tervei között szerepel, hogy fejleszti a hagyományos oktatási területeit is, ideértve az óvodapedagógus- és tanítóképzést, a felnőttképzési programokat, és a kultúratudományi studiumokat. Ezek esetében nemcsak új programok kifejlesztéséről lehet szó, hanem a Pécsi Tudományegyetem regionális jelenlétének erősítéséről, a jelenlegi képzések új helyszíneken való meghirdetéséről. Jó példa lehet erre a szekszárdi Borkultúra Szabadegyetemhez, vagy a Pécsi Szenior Akadémiához hasonló programok indítása a régió több településén, hiszen ezek hatalmas népszerűségnek örvendenek.

Az új tanév kezdetével létrejövő kar az idegennyelvi képzésekben is sokszínű lesz, német, angol és orosz nyelvű programokat kínál a magyar, valamint a folyamatosan bővülő külföldi hallgatói körnek is.

További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Határtalan lehetőségek az agykutatás hónapján kognitív képességeink fejlesztésére.
Bővebben >>