. Ma Alfonz napja van.
Kiállítás csak felnőtteknek
2020-09-26 20:11:21
Kiállítás csak felnőtteknek

Kiállítás csak felnőtteknek

Garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall A test ördöge címet viselő tárlat.

Győrffy László, Kis Róka Csaba és Szöllősi Géza kimondottan felnőtteknek szóló, A test ördöge címet viselő közös kiállításának műalkotásai a test és a szellem kettősségét, a fájdalom és a gyönyör egymásba átcsapó, olykor alig-alig elválasztható állapotait, a bűn és erény filozofikus kérdéseit veti fel.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgatóak ezek az alkotások,   amelyek garantáltan nyomot hagynak és továbbgondolásra sarkallják a látogatókat. Győrffy László képzőművész, Kis Róka Csaba festőművész és Szöllősi Géza vizuális művész munkáian közös, hogy nyitottak az extravagáns kifejezési lehetőségekre, a határok feszegetésére, műveikben már-már a horror sajátos esztétikáját fogalmazzák meg.

A test ördöge nem elsősorban az anyagában, hanem mondanivalójában 18-as karikás. A tárlat témája ugyanis a test kiszolgáltatottsága, ugyanakkor árulása, az anyag és a szellem kettősége és ellentéte, az ösztönök, a vágyak szabadsága és a morális értékek küzdelme. Ez a téma meglehetősen régóta érdekli a művészeket, gondoljunk csak Hieronymus Bosch, Francisco Goya vagy Francis Bacon műveire – valamennyien sajátosan viszonyulnak a test, az erőszak és az élet/halál kérdéséhez.

Három alkotója itt is határokat feszeget, sőt lép át, és sok tabut is ledöntenek. Mindhárman a test erőszakos szétválasztását, az embertől biológiai funkcióival elidegenült saját test és az élettelenné váló halott, tehetetlen anyag problematikáját ábrázolják különféle eszközökkel.

A kiállítás november 22-ig látható a Pécsi Galériában.

Utoljára frissítve: 2020-09-26 20:11:44

További híreink
A hangsúly hét kulcsfontosságú területen
Új tízéves tervet indít az Európai Bizottság az unióban élő romák támogatására.
2020-10-13 20:19:30, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Szent Kozma és Damján-díj Kalmár Nagy Károlynak
A Transzplantációs Alapítvány Szent Kozma és Damján díját a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Sebészeti Klinika osztályvezető főorvosa, Dr. Kalmár Nagy Károly vehett...
2020-10-11 18:53:36, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Escargo Szobaszínház-egy különleges kulturális tér
Pécs egy újabb színházteremmel és rendezvénytérrel gazdagodott.
2020-10-10 19:59:03, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A pécsi Művészetek és Irodalom Háza nemcsak programoknak, hanem kiállításoknak is otthont ad.
Bővebben >>