. Ma Gedeon napja van.
Kidőlt fák, összetört autók
2016-04-24 15:12:07
Kidőlt fák, összetört autók

Kidőlt fák, összetört autók

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a  Dél-Dunántúlon a várható legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 70 kilométeres erősséget.

Vasárnap délig közel húsz segélyhívás érkezett a viharos szél miatt a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletére. Elsősorban Pécsett és  város környékén az erős szél okoz problémát. Főként kidőlt fák akadályozzák a közúti közlekedést, veszélyesen lógó tárgyak és kitört ablaküvegek jelentenek veszélyt a közlekedőkre.


A legtöbb bejelentés a megyeszékhelyről érkezett. Az erős szél  fákat döntött ki, amelyek  Pécsett több hel yen - a Tüskésréti úton, az Athinay úton – autókat törtek össze. Az Építők útján pedig gyökerestől fordult ki egy platánfa, amely a garázssorban tett kárt.  E mellett  a Bartók Béla úton, a Szilágyi Dezső utcában, a 6-os főúton a Hullámfürdőnél okozott fennakadást  egy-egy kidőlt fa közúti közlekedésben.
A  Pellérd és Pécs között úton, Lad belterületén egy-egy kidőlt fa okozott fennakadást a közúti közlekedésben.  A tűzoltók láncfűrésszel távolították el a kidőlt fákat. A szentlőrinci vasútállomáson és a nyílt vasúti pályán is egy-egy kidőlt fa okozott gondot. Utóbbi helyszínre csak gyalog tudtak eljutni a tűzoltók,  ahol egy tízméteres nyárfa dőlt a vasúti töltésre


A szélvihar következtében megdőlt  fák  elektromos vezetékeket is megrongáltak. Pécsett a Laskó utcában , valamint  Keszüben, ez  utóbbi helyszínen két villanyoszlop is kidőlt. Az energiaszolgáltató szakemberei már  dolgoznak a hiba kijavításán. Baranya székhelyén  a Dózsa György utcában   telefonkábel szakadt le az erős szélben, a Citrom utcában egy társasház bádoglemezét szakította le a szél, a tűzoltók kézi erővel távolították el a veszélyesen lógó darabokat. A Budai Vámnál egy hirdető zászlót és annak tartó rúdját tépte le a szél, amely veszélyeztette a közúti és a gyalogos közlekedést. A Munkácsy Mihály utcában pedig egy harmadik emeleti épület több ablaka is kitört. Az üvegszilánkok a járdára hullottak, de nem sérült meg senki. A tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a veszélyesen lógó üvegtáblákat.

Utoljára frissítve: 2016-04-24 15:18:42

További híreink
Varieték hangulata a Zsolnay Negyed Éjszakáján
Exkluzív éjszakai tárlatvezetések, tűzshow, gyerekprogramok, slam poetry, koncertek, bűvész és akrobata előadások várják az érdeklődőket Pécsen a Zsolnay Negyedben.
2023-09-15 02:18:53, Hírek, Fókuszban Bővebben
A SzínHáz borai: Rozé ‘22 és a Summa Merlot
Folytatódik a Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése.
2023-05-26 22:58:29, Hírek, Fókuszban Bővebben
Energiatudatosság és a mesterséges intelligencia
Az energiatudatosság és a mesterséges intelligencia lesz a XVI. Pollack Expo fókuszában.
2023-04-12 02:22:41, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Száz alkotó mutatkozik be az Országos Kerámiaművészeti Triennálén Pécsen.
Bővebben >>