. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Kiemelt helyen a zöld szervezetek
2020-12-07 18:11:08
Kiemelt helyen a  zöld szervezetek

Kiemelt helyen a zöld szervezetek

A Hauni Hungária rendszeresen támogat társadalmilag értékes munkát végző szervezeteket.

Ebben az esztendőben számos oktatási intézménynek, alapítványnak és a pécsi klinikáknak adományozott a cég. Az idei év kiemelt témája a vállalatnál a környezetvédelem és a fenntarthatóság, ennek jegyében három zöld szervezet, a Baranya Természeti Értékeiért Alapítvány, a Pécsi Zöld Kör és a Tudatosan a Környezetünkért Egyesület vehetett át egy-egy millió forintot.

A Hauni Hungária több mint negyedszázados pécsi működése során mindig a jelentős mecénások közé tartozott. A cég aktívan támogatja a város kulturális és sportéletét, emellett rendszeresen hozzájárul a közösség számára kiemelten fontos munkát végző intézmények, szervezetek működéséhez. Nem volt ez másként idén sem. Ráadásul a koronavírus-járvány miatt az idén még többeknek volt szüksége segítségre.

Az már hagyományosnak mondható, hogy az őszi családi napon egyes közhasznú szervezetek adományban részesülnek. Bár a járványhelyzet megakadályozta az idei esemény megrendezését, az adakozás ezúttal sem maradt el. Az idei év kiemelt témája a vállalatnál a környezetvédelem és a fenntarthatóság. Ennek jegyében három zöld szervezet, a Baranya Természeti Értékeiért Alapítvány, a Pécsi Zöld Kör és a Tudatosan a Környezetünkért Egyesület vehetett át egy-egy millió forintot.

Az év során több mint féltucat oktatási és egészségügyi intézménynek adott át számítógépeket a vállalat. A használatból kivont, de hibátlanul működő és oktatási vagy adminisztrációs célokra tökéletesen alkalmas eszközöket az igényeket előzetesen felmérve osztottuk szét. A legtöbbet, negyven darabot a Hauni oktatási és kutatási partnere, a PTE Közgazdaságtudományi Kara kapta. Emellett jutott az általános iskoláknak, a PTE Klinikai Központ négy osztályának és a Nevetnikék Alapítványnak is belőlük

A pécsi kórházak számára azonban nem ez volt az egyedüli támogatás idén. A Koronavírus Ellátó Központ munkatársainak a Hauni tavasztól kezdve többször juttatott kisebb-nagyobb adományokat, mindig az aktuális igényeikhez igazodva. Többek között egyedi gyártású lázlapokat, arcvédő pajzsokat, nagy mennyiségű kávét, kávéfőzőket és lázmérőket kaptak a KEK-ben dolgozók.

A Hauni természetesen nem feledkezett meg saját egykori munkatársairól sem. A tavaszi kijárási korlátozások alatt a cég munkatársai minden nyugdíjas kollégával felvették a kapcsolatot és felajánlották a segítségüket. 150-en kértek és kaptak közülük élelmiszercsomagot, amelyet mindenkinek házhoz vittek a haunisok.

Utoljára frissítve: 2020-12-07 18:12:07

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség...
Bővebben >>