. Ma Petra napja van.
Kiemelt szerepben a turizmus
2023-05-11 21:48:03
Kiemelt szerepben a turizmus

Kiemelt szerepben a turizmus

Pécs gazdasági életében a turizmus kiemelt szerepet játszik.

 

Jelenleg is számos olyan fejlesztés zajlik Pécsen, ami hosszú távon is a turizmust szolgálja, de van több olyan, amelyik most ér révbe. Ennek részeként a világörökségi helyszínek közül a Cella Septichora megújulva fogadhatja majd a vendégeket, de látványosan halad a Janus Pannonius Múzeum új látogató-központjának kialakítása is a Széchenyi téren, valamint még idén befejeződik az 50 éves jubileumát ünneplő TV-torony könyezete, a Misina tető és környéke is új arculatot kap. Mindezen felül a város turisztikai lehetőségeinek bővítése érdekében a reptér mellett magas színvonalat képviselő szálloda építése is a prioritások között szerepel. A célok között szerepel, hogy főszezonban kétszázezer vendégéjszakát töltsenek a városban az ide érkező turisták.

 

A Zsolnay Kulturális Negyed ennek érdekében az állandó kiállítások mellett legnépszerűbb programjaira helyezi a hangsúlyt. Sok látogatót várnak májusban a Zsolnay Piknikre és a Gyereknap, júniusban a LokArt+SétaTér Fesztiválra, július elején a Zsolnay Fényfesztiválra és a nyár végén sorra kerülő Szamárfül Fesztiválra. Újdonságként vasárnaponként a szezon idején működő kertmoziban nézhetnek meg különlegesebbnél, különlegesebb ilmeket az érdeklődők. Lesznek esti koncertek, tematikus séták és Zsolnay Plázs névre keresztelt pihenő- és gasztrohelyszínt is létrehoznak. A Zsolnay Negyed Laborjában a LokArt Fesztiválhoz kapcsolódóan a budapesti Illúziók Múzeumának utazó kiállítása lesz látható.

 

Május közepétől koncertektől lesz ismét hangos a belvárosban a  Káptalan Kert, ami a line-up a Budapest Parkéval vetekszik.

Utoljára frissítve: 2023-05-11 21:51:02

További híreink
Gyémánt Díjas tervezőgrafikusok
A Marketing Summit Konferencián adták át az idei év Városmarketing Gyémánt Díjait.
2023-10-02 02:21:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Több ezer beteg életét könnyítik meg
Egy, az egész régióban úttörő újításnak köszönhetően a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Neurológiai Klinikáján már távolról is elvégezhető a Parkinson-kór kezeléséb...
2023-10-01 21:10:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
Utánanézett kik a meghívói
A Pannon Filharmonikusokkal lépett fel először hazánkban Jennifer Pike.
2023-09-30 21:14:56, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baranyai összefogás keretében készültek tűzvédelmi oktatófilmeket
Bővebben >>