. Ma Gedeon napja van.
Kiemelt szerepben a turizmus
2023-05-11 21:48:03
Kiemelt szerepben a turizmus

Kiemelt szerepben a turizmus

Pécs gazdasági életében a turizmus kiemelt szerepet játszik.

 

Jelenleg is számos olyan fejlesztés zajlik Pécsen, ami hosszú távon is a turizmust szolgálja, de van több olyan, amelyik most ér révbe. Ennek részeként a világörökségi helyszínek közül a Cella Septichora megújulva fogadhatja majd a vendégeket, de látványosan halad a Janus Pannonius Múzeum új látogató-központjának kialakítása is a Széchenyi téren, valamint még idén befejeződik az 50 éves jubileumát ünneplő TV-torony könyezete, a Misina tető és környéke is új arculatot kap. Mindezen felül a város turisztikai lehetőségeinek bővítése érdekében a reptér mellett magas színvonalat képviselő szálloda építése is a prioritások között szerepel. A célok között szerepel, hogy főszezonban kétszázezer vendégéjszakát töltsenek a városban az ide érkező turisták.

 

A Zsolnay Kulturális Negyed ennek érdekében az állandó kiállítások mellett legnépszerűbb programjaira helyezi a hangsúlyt. Sok látogatót várnak májusban a Zsolnay Piknikre és a Gyereknap, júniusban a LokArt+SétaTér Fesztiválra, július elején a Zsolnay Fényfesztiválra és a nyár végén sorra kerülő Szamárfül Fesztiválra. Újdonságként vasárnaponként a szezon idején működő kertmoziban nézhetnek meg különlegesebbnél, különlegesebb ilmeket az érdeklődők. Lesznek esti koncertek, tematikus séták és Zsolnay Plázs névre keresztelt pihenő- és gasztrohelyszínt is létrehoznak. A Zsolnay Negyed Laborjában a LokArt Fesztiválhoz kapcsolódóan a budapesti Illúziók Múzeumának utazó kiállítása lesz látható.

 

Május közepétől koncertektől lesz ismét hangos a belvárosban a  Káptalan Kert, ami a line-up a Budapest Parkéval vetekszik.

Utoljára frissítve: 2023-05-11 21:51:02

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kétszáz fotóművész képei láthatók Pécsen
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen.
2024-03-24 17:36:35, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyöntetű szakmai állásfoglalást fogalmaztak meg a „gyógyszerész nélküli gyógyszertár” ellen a gyógyszerész ké...
Bővebben >>