. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Kinőtték a menzát
2017-07-30 15:04:33
Kinőtték a menzát

Kinőtték a menzát

Pécsett  a Koch Valéria Iskolaközpontban újabb fejlesztések veszik kezdetüket.


Tovább korszerűsödik a magyarországi németek pécsi oktatási központja,  hamarosan megújul és kibővül az intézmény éttermi szárnya. Az egyre növekvő tanulólétszám miatt  kicsi lett  a menza, szükségessé vált a konyha korszerűsítése és célszerűbb elrendezése is. A kivitelezés rövidesen megkezdődik. A most induló fejlesztéseket a tervek szerint továbbiak is követik. A beruházás megvalósításához szükséges összeg odaítéléséről  az intézményt fenntartó Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának közgyűlése rendkívüli ülésén  döntött.


A Koch Valéria német nemzetiségi oktatási központ része két óvoda, egy általános iskola, egy gimnázium  és egy kollégium. Az intézmény épületeinek műszaki állapota magasan a hazai átlag feletti, s folyamatosan megvalósulnak  – hol pályázati támogatással, hol önerőből megvalósuló – kisebb-nagyobb fejlesztések. A rövidesen megvalósuló beruházás eredményeként nagyobb lesz a menza, korszerűsítik a  konyhát,  valamint  újabb tantermeket is kialakítanak. Az építkezéshez szükséges anyagi hátteret túlnyomó részt az intézmény előző években felhalmozott megtakarításai jelentik, valamint az Emberi  Erőforrások Minisztériuma is 20 millió forintos támogatást nyújt. E mellett az országos önkormányzat  közgyűlése  rendkívüli ülésén döntött arról, hogy a  még hiányzó összeget saját tartalékaiból pótolja ki, így immár nincs akadálya a közbeszerzési eljárás megindításának.


 A megnövelt költségvetés része egy teljes körű építészeti felmérés, valamint egy koncepcióterv elkészítése is, amellyel már a jelenlegit követő felújításokat és fejlesztéseket készíti elő az intézmény. A tervek szerint ugyanis a következő ütemben kerül sor  a gimnáziumi épületszárny és a tornacsarnok épületének átalakítására és bővítésére, valamint a néptánc oktatáshoz szükséges táncterem kialakítására.  Az ehhez  szükséges források előteremtése a következő esztendők feladata lesz.   


A Koch Valéria Középiskola, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium mai struktúrájában 2004 óta működik. A mindenki számára nyitott, európai gondolkodást képviselő német nemzetiségi intézmény fenntartója a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata. Az intézményben folyó oktatási-nevelési munka különleges célja a hazánkban élő németség nyelvének, kultúrájának és hagyományainak innovatív módszerekkel való továbbadása, valamint a Magyarországon működő német nemzetiségi nevelés-oktatási intézmények hálózatának szakmai támogatása.

Utoljára frissítve: 2017-07-30 15:08:59

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>