. Ma György napja van.
Kinyitottak az ökoturisztikai helyszínek
2020-05-10 22:05:11
Kinyitottak az ökoturisztikai helyszínek

Kinyitottak az ökoturisztikai helyszínek

Ismét fogadnak látogatókat a Duna-Dráva Nemzeti Park (DDNP) szabadtéri ökoturisztikai helyszínei, így egyebek mellett a Mohácsi Nemzeti Emlékhely és az Ős-Dráva Látogatóközpont is.


A szükséges óvintézkedések betartása mellett újból megnyíló létesítményekbe kedvezményes árakkal várják az egyéni turistákat és a családokat, akik töltekezni szeretnének a tavaszi növényvilág különleges látványából, vagy közelről  szeretnék megtekinteni a régi magyar háziállatokat és idén született kicsinyeiket, vagy akár fejet szeretnének hajttani a mohácsi csata hősei  a sírkertben.

 
Pécsett a Pintér-kert Arborétum szombaton, vasárnap és ünnepnapokon tíz és este hat között tart nyitva, a területen pedig egyidejűleg legfeljebb harmincan tartózkodhatnak.  A barcsi Dráva Kapu Bemutatóközpont május 11-től munkanapokon nyolctól négyig fogad a látogatókat a szabadtéri területeken, az állattartó telepen és a tanösvényen.  


A Mohácsi Nemzeti Emlékhely naponta kilenctől este hatig tartózkodhatnak a látogatók, kizárólag a szabadtéri területen. Az emlékhely területén minden nap kétszer, tizenegykor és délután kettő órakor korabeli fegyverekből fegyverbemutatót is tartanak.


A Szaporcán található Ős-Dráva Látogatóközpont részlegesen nyitja meg kapuit kilenc és délután öt között a látogatók előtt. Végig járható a Hagyományos gazdálkodás tanösvény, ahol  szemügyre vehetők az állattartás, rétgazdálkodás, gyümölcstermesztés, méhészkedés, kosárfonás, fűszer- és gyógynövénytermesztés eszközei. Bárki kézbe veheti, kipróbálhatja a tárgyakat és megtapasztalhatja, miként hasznosították őseink a természet adományait fenntartható módszerekkel, harmóniában a környezettel.


A régi magyar háziállatokat bemutató majorban pedigszürkemarha, mangalica, kecske, hucul ló, parlagi szamár, hortobágyi racka és cikta juh, valamint több régi magyar tyúkfajta látható. A látogatók  az állatok megtekintésén túl megtudhatják azt is, hogy a múltban milyen szerepet játszottak az emberek mindennapjaiban.

Utoljára frissítve: 2020-05-10 22:05:37

További híreink
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>