. Ma Auguszta napja van.
Kiszínezik a várost
2022-11-09 02:29:43
Kiszínezik a várost

Kiszínezik a várost

A GraphicPécs2022 címmel első alkalommal rendeznek Nemzetközi Grafikai Fesztivált Pécsen.

Ötven ország ismert tervezőgrafikusainak munkái láthatók a GraphicPécs2022 I. Nemzetközi Grafikai Fesztiválon  november 10 és 20 között. A rendezvényen a kiállítások mellett szakmai beszélgetésekkel, könyvbemutatókkal és filmvetítésekkel is várják az érdeklődőket.

A GraphicPécs2022 a Pécsi Galéria korábbi Plakátok/Posters című nemzetközi plakát kiállítások hagyományát folytatja, a kétéves ciklusokban megrendezendő tematikus fesztiválokkal. Az idei eseményen a főszerep a plakátoké és a tervezőgrafikai műfajként kevéssé ismert mozgó animációké: filmfőcímeké, televíziós inzerteké lesz.

A fesztiválon 50 ország ismert tervezőgrafikusainak alkotásai mellett 5 külföldi és 5 magyar egyetem grafika szakos hallgatóinak munkái is láthatók lesznek. Bemutatkozik a Pécsi Tudományegyetem immár 10 éves tervezőgrafikus képzése, valamint ismét megrendezik a Pécsi Galéria archívumából a Plakátok/Posters kiállítást a Pécsi Galériában.  A résztvevők hazai és külföldi szakértők segítségével megismerkedhetnek a filmfőcímek és televíziós inzertek, azaz a „motiondesign” múltjával és jelenével.  Mindemellett naponta lesznek a grafikai műfajokkal kapcsolatos beszélgetések, könyvbemutatók, vetítések - külföldi és hazai szakemberek részvételével.

A GraphicPécs2022 ideje alatt a Király utcai üzletek kirakatában PTE Művészeti Kar tervezőgrafika szakos hallgatóinak és a Művészeti Gimnázium grafika szakos tanulóinak munkái láthatók.

További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Önkormányzati segítséggel menekül előre a Pécsi Harmadik Színház, ami általa tovább működhet a kortárs darabok...
Bővebben >>