. Ma Auguszta napja van.
Kiutasították az illegális határátlépőket
2016-04-09 17:52:29
Kiutasították az illegális határátlépőket

Kiutasították az illegális határátlépőket

Szír, iráni, eritreai és szomáliai állampolgárokkal szemben intézkedtek a rendőrök az elmúlt napokban Baranyában.

A rendelkezésre álló adatok szerint  április 7-én 10 óra körül Beremend térségében három, majd 22 óra 20 perckor Illocska közelében hat külföldi állampolgárral szemben intézkedtek a rendőrök, akik illegálisan léptek Magyarország területére.


Egy szír, valamint két iráni állampolgárral szemben a határzár tiltott átlépésének bűntette miatt indult, gyorsított eljárásban hozott határozatot. Az ügyben  megtartott tárgyaláson  Pécsi Törvényszék április 9-én  mindhárom vádlottat 2 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet ellen nem jelentettek be fellebbezést, így az jogerőre emelkedett. A déli határzár létesítését követően első alkalommal került sor illegális bevándorlókkal szemben indult büntetőeljárás lefolytatására a Pécsi Törvényszék illetékességi területén.


A két eritreai, valamint négy szomáliai állampolgárságú személlyel szemben pedig idegenrendészeti eljárás indult. Az eritreai férfiak a magyar-horvát visszafogadási egyezmény alapján átadásra kerültek a horvát rendőrségnek. A négy szomáliai menekültkérelmet nyújtott be, így őket a rendőrség a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak adta át.  


A rendőrök az esettel összefüggésben egy 49 éves, horvát állampolgárságú  férfit is elfogtak, akit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. A gyanúsított beismerő vallomást tett, a rendőrök őrizetbe vették és  indítványozták előzetes letartóztatásba helyezését.

Utoljára frissítve: 2016-04-09 17:53:29

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen....
Bővebben >>