. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Klasszikus mesék rendhagyó helyen, új köntösben
2021-07-31 16:51:08
Klasszikus mesék rendhagyó helyen, új köntösben

Klasszikus mesék rendhagyó helyen, új köntösben

A klasszikus mesék, bármennyire is örök érvényű tanulságokat hordoznak, már kevésbé kötik le az éppen most cseperedő gyermekek figyelmét, hiányzik belőlük az a plusz izgalom és kihívás, ami igazán mozgalmassá tehetné a cselekményt.

A  hagyományok és a modern igények ötvözésével nemrég rendkívüli megoldás született. A eFairytales interaktív mobilalkalmazásban a klasszikus mesék gyönyörű illusztrációk kíséretében olvashatók és élhetők át újra meg újra. A történeteket tematikus, korosztályra szabott, játékos feladatok egészítik ki, amelyek különböző képességek fejlesztését segítik a számolástól a motorikus készségeken, kézügyességen át a memóriáig.

Az interaktív mesék által a gyerekek számukra is érdekes tartalmakon keresztül ismerkedhetnek meg a digitális eszközökkel és tanulhatják meg használatuk alapjait. Az applikáció előnye, hogy Android és iOS operációs rendszerről működtethető, illetve angol, német, spanyol, horvát és magyar nyelven is elérhető.

A Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program, az Interreg keretei között megvalósult projekt hatékonyan járul hozzá a határ menti térségben élő gyermekek minőségi neveléséhez azáltal, hogy a fiatalokat naprakészen ismerteti meg a hagyományos mesékkel.

Az applikáció kifejlesztésében a BLUE FACTORY horvát applikáció-fejlesztő cég szakemberein kívül Ferling Szonja illusztrátor és egy gyermekpszichológus is részt vett, aki segített a különböző korcsoportoknak megfelelő játékos feladatok kidolgozásában.

 

Az  "eFairytales – tündérmesék a telefonodon"  nevet viselő projekt eredményeként interaktív mobilalkalmazásban gyönyörű illusztrációk kíséretében olvashatók Andersen és Perrault legszebb történetei, a meseirodalom klasszikusai. A szövegeket tematikus feladatok egészítik ki, amelyek segítségével a gyerekek  kedvenc mesehőseik bőrébe bújhatnak az izgalmas kalandok során.

Utoljára frissítve: 2021-08-03 20:35:16

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség...
Bővebben >>