. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Kodály Aperitif – kultúrszomjoltó napok egy kivételes helyszínen
2021-08-18 02:51:32
Kodály Aperitif – kultúrszomjoltó napok egy kivételes helyszínen

Kodály Aperitif – kultúrszomjoltó napok egy kivételes helyszínen

Kodály Aperitif – ahogy a neve is sugallja, egy új, zenei és gasztronómiai élményeken alapuló program.

A Pannon Filharmonikusok és a Zsolnay Örökségkezelő a Kodály Központ megnyitásának 10 éves évfordulójának apropóján idén első alkalommal rendezi meg a vendégváró napokat. Az augusztus 20-i hosszú hétvégéhez kötődően megrendezésre kerülő hagyományteremtő szabadtéri előadásokat és családi programokat is magába foglaló rendezvény új színt visz a Pécshez köthető programok sorába.

A Kodály Központ tetőteraszán, különleges helyszínen, a hivatalos zenei évad előtt egy-egy aperitiffel várják az érdeklődőket zenei-, irodalmi- és gasztronómiai finomságokra. Az esti hűvösben mindenki szeret kiülni a teraszokra, vagy összefutni a barátokkal,  muzsikusokkal és színészekkel, fényfestésben gyönyörködni. Most mindezt egy különleges helyszínen teheti meg bárki. A Kodály Aperitif augusztus 18–22. között öt napra áthelyezi a város főterét a Kodály Központ tetőteraszára, az épületet körülvevő parkba és a Balokány-ligetbe.

A Kodály Aperitif találkozás és felfedezés: összehozza a művészeteket, a színvonalas gasztronómiát és azokat, akik szomjazzák a kultúrát. A hangversenyterem megnyitja kapuit a kíváncsiskodó szemek előtt, és kiengedi a zenét a kék ég alá. A programsorozat keretében a publikum nyári estek keretében „ízlelheti meg”, apróbb falatokban kóstolhat bele a klasszikus zene és a jazz, a zene és az irodalom világába. Ebben nyújt segítséget a Modern Art Orchestra és vendégei: Szakcsi Lakatos Béla, Dresh Mihály,Gőz László, Szirtes Edina Mókus és Fekete Kovács Kornél. A Pannon Filharmonikusok sorozat-zenecsemegéket kínál, arra invitálva a közönséget, hogy kóstolják meg ezeket a zenéket filmek nélkül. Az est különlegessége, hogy a zeneművet az a kínai Vuhanban élő, Pécsett született, nemzetközi szinten elismert magyar muzsikus-zeneszerző, Keresztes Zoltán hangszereli, akit megismerhettünk a vírushelyzet kapcsán a híradásokból.

Augusztus 20-án ünnepi műsort ad a Fonó Zenekara Pannon Filharmonikusokkal. Az ENEMVÉ irodalmi zenés estjén a magyar színházi szakma jeles képviselői egy ismert zenész közreműködésével kalauzolják el a közönséget a magyar költészet gyönyörű tájaira. A zenei élmények mellett gasztroudvar, borkóstoló, főző-show, fényfestés, és színes gyermekprogramok várják a közönséget.
 
A Pécs Hangjai című tematikus zenei séta útvonalán a belvárosból, a Bazilikából egy közel kétórás séta keretében Bartáné Szilágyi Zsuzsanna és Kövér András szakértő idegenvezetők kalauzolják el az érdeklődőket a Kodály Központig, érintve Pécs ikonikus zenéhez kapcsolódó helyszíneit.
A Kodály Központban pedig izgalmas házbejárásban lehet részük.

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>