. Ma Zsófia napja van.
Kodály Aperitif – kultúrszomjoltó napok egy kivételes helyszínen
2021-08-18 02:51:32
Kodály Aperitif – kultúrszomjoltó napok egy kivételes helyszínen

Kodály Aperitif – kultúrszomjoltó napok egy kivételes helyszínen

Kodály Aperitif – ahogy a neve is sugallja, egy új, zenei és gasztronómiai élményeken alapuló program.

A Pannon Filharmonikusok és a Zsolnay Örökségkezelő a Kodály Központ megnyitásának 10 éves évfordulójának apropóján idén első alkalommal rendezi meg a vendégváró napokat. Az augusztus 20-i hosszú hétvégéhez kötődően megrendezésre kerülő hagyományteremtő szabadtéri előadásokat és családi programokat is magába foglaló rendezvény új színt visz a Pécshez köthető programok sorába.

A Kodály Központ tetőteraszán, különleges helyszínen, a hivatalos zenei évad előtt egy-egy aperitiffel várják az érdeklődőket zenei-, irodalmi- és gasztronómiai finomságokra. Az esti hűvösben mindenki szeret kiülni a teraszokra, vagy összefutni a barátokkal,  muzsikusokkal és színészekkel, fényfestésben gyönyörködni. Most mindezt egy különleges helyszínen teheti meg bárki. A Kodály Aperitif augusztus 18–22. között öt napra áthelyezi a város főterét a Kodály Központ tetőteraszára, az épületet körülvevő parkba és a Balokány-ligetbe.

A Kodály Aperitif találkozás és felfedezés: összehozza a művészeteket, a színvonalas gasztronómiát és azokat, akik szomjazzák a kultúrát. A hangversenyterem megnyitja kapuit a kíváncsiskodó szemek előtt, és kiengedi a zenét a kék ég alá. A programsorozat keretében a publikum nyári estek keretében „ízlelheti meg”, apróbb falatokban kóstolhat bele a klasszikus zene és a jazz, a zene és az irodalom világába. Ebben nyújt segítséget a Modern Art Orchestra és vendégei: Szakcsi Lakatos Béla, Dresh Mihály,Gőz László, Szirtes Edina Mókus és Fekete Kovács Kornél. A Pannon Filharmonikusok sorozat-zenecsemegéket kínál, arra invitálva a közönséget, hogy kóstolják meg ezeket a zenéket filmek nélkül. Az est különlegessége, hogy a zeneművet az a kínai Vuhanban élő, Pécsett született, nemzetközi szinten elismert magyar muzsikus-zeneszerző, Keresztes Zoltán hangszereli, akit megismerhettünk a vírushelyzet kapcsán a híradásokból.

Augusztus 20-án ünnepi műsort ad a Fonó Zenekara Pannon Filharmonikusokkal. Az ENEMVÉ irodalmi zenés estjén a magyar színházi szakma jeles képviselői egy ismert zenész közreműködésével kalauzolják el a közönséget a magyar költészet gyönyörű tájaira. A zenei élmények mellett gasztroudvar, borkóstoló, főző-show, fényfestés, és színes gyermekprogramok várják a közönséget.
 
A Pécs Hangjai című tematikus zenei séta útvonalán a belvárosból, a Bazilikából egy közel kétórás séta keretében Bartáné Szilágyi Zsuzsanna és Kövér András szakértő idegenvezetők kalauzolják el az érdeklődőket a Kodály Központig, érintve Pécs ikonikus zenéhez kapcsolódó helyszíneit.
A Kodály Központban pedig izgalmas házbejárásban lehet részük.

További híreink
Öt nap a tánc jegyében
Szabadtéri tánc-kavalkáddal indul a Tánctalálkozó Pécsett, a Színház téren
2021-09-16 02:55:35, Hírek, Környezetünk Bővebben
Fiesta-hangulat költözik a Pécsi Galériába
Még soha nem mutatkozott be Magyarországon egyszerre ennyi latin-amerikai művész, mint most Pécsett.
2021-09-15 21:33:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Példaértékű pécsi összefogás a rákgyógyításért
A „Fuss a rákgyógyításért!” jótékonysági futóversenyt 2021-ben is a Pécsi Tudományegyetem Sportirodája szervezte meg. Idén az Eurakvilo Gyermek-onkológiai és Gyermek-hosp...
2021-09-13 20:58:58, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megkezdődött a tanév az egyetemeken is, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán egy új ultramo...
Bővebben >>