. Ma Auguszta napja van.
Költészet napi forgatag Pécsett
2012-04-11 16:33:43
Költészet napi forgatag Pécsett

Költészet napi forgatag Pécsett

Költészet napi forgatag  várta a  pécsieket a Színház téren. A Pécsi Nemzeti Színház, a Jelenkor  Irodalmi és Művészeti Folyóirat, a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár, a Pannon Klassz Közösségi Kulturális Klaszter és a Pécs Médiaközpont közös árom órás folyamatos verselése nem csak a költészetről szólt,  hanem ennek jegyében megidézték a magyar színészóriásokat, irodalmi beszélgetéseket folytattak, retro könyvvásárt rendeztek, de lehetett bort kóstolni, és az est fénypontjaként megérkezett a hatalmas születésnapi kugler torta is.
 

József Attila születésnapján lírával telt meg a belváros, a város lakóit középiskolások performanszaikkal csábították a Színház térre. A poézis pécsi ünnepén ezúttal bárki kipróbálhatta magát, kamera elé állhatott, hogy elmondja kedvenc versét - ahogy ezt a város közéletének ismert szereplői - sportolók, zenészek, intézményvezetők, politikusok -  is tették.

 

A Jelenkor szerzői Lackfi János, Meliorisz Béla, Méhes Károly, Keresztesi József és Halmai Tamás  felolvasás tartottak, a szerkesztők pedig a folyóirat meghatározó költőinek verseit  osztották meg a közönséggel.

 

Fél hétkor  - pedig öt forint nélkül is -  igazi kuglert kóstolhattak meg azok, akik végig kitartottak.

 




További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Egyetemi Borbirtok és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködése új szintre lép.
Bővebben >>