. Ma Ervin napja van.
Komló-Somág régi vágya teljesül
2017-01-11 14:11:51
Komló-Somág régi vágya teljesül

Komló-Somág régi vágya teljesül

Európai uniós és nemzeti forrásból több mint egy milliárd forintot nyert a komlói önkormányzat a város csatornázatlan területeinek hálózatba kötésére és a szennyvíztelep korszerűsítésére. A rövidesen induló fejlesztésnek leginkább a somági városrész lakói örülhetnek.

Újabb, több évtizedes adósságát törleszti a komlói önkormányzat: még az idén megépül a szennyvízcsatorna-hálózat Somágon és néhány más utcában. Az itt élők már számos alkalommal kérték, hogy a város szüntesse meg a jelentős környezetterheléssel és sok kényelmetlenséggel is járó helyzetet. Számos ígéret ellenére igazán érdemi lépésekre nem került sor.

Mint Polics József polgármester elmondta, nagyon hosszú előkészítő folyamat eredményeként rövidesen megkezdődhetnek a munkálatok.  Kitért arra is, a tervezés 2012-ben kezdődött, de a pályázati rendszerek többszöri átalakítása a sok, szolgalmi joggal terhelt csatornaszakasz miatt csak a napokban kerülhetett sor a vállalkozói szerződés aláírásáig. A beruházás bejfejezését követően a város csatornahálózatának kiépítettsége jelenleg 98 százalékosról 99,3%-ra nő, ami már egy rendkívül jó adat” – tette hozzá.

A Komló város ellátatlan területeinek szennyvízelvezetése és a szennyvíztisztító telep korszerűsítése címet viselő projekt a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében meghirdetett pályázaton elnyert 1,1 milliárd  uniós és hazai forrásból valósul meg.

A szennyvízhálózat  fejlesztése elsősorban  Somágot - Attila, Bocskai, Dugovics Titusz, Esze Tamás, Hunyadi utcák - és néhány más, eddig csatornázatlan szakaszt, főként a Kis János, Bajcsy-Zsilinszky Endre és Sóstó utcákat érinti. A projekt keretében  a szennyvíztelep és a meglévő gerincvezeték korszerűsítése is megtörténik.

Utoljára frissítve: 2017-01-11 14:19:30

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>