. Ma Jolán napja van.
Koncert a halottak emlékére
2019-10-30 02:36:19
Koncert a halottak emlékére

Koncert a halottak emlékére

Október 31-én az elhunytak emlékére szól a zene a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok koncertjén.


A zene mindannyiunk nevében képes kifejezni azt a fájdalmat, szomorúságot, melyet a halállal való szembesülés, az életünk szeretete és a veszteségeink átélése során érzünk. A Pannon Filharmonikusok az elhunytak emlékére rendezett hangversenyén a halál és az elmúlás témakörét érintő vokális művei csendülnek fel Johann Sebastian Bach weimari és lipcsei periódusából Gavodi Zoltán, Megyesi Zoltán és Hámori Szabolcs tolmácsolásában. A hangversenyt egyik utolsó hangszeres művéből vett részletek színesítik. E mellett ismét színpadra áll a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórusa. A koncertet Dobos László és Vass András dirigálja.


- A gyász-kantáták mindig a bánatból az örömbe vezetnek, a halál mélységes szomorúságából a feltámadás örömébe. A most elhangzó BWV 157-es kantáta a gyász-kantáták közül is az egyik legszebb, különleges hangszerelésével. Alapigéje Jézus búcsúbeszéde, mely szerint a ti szomorúságtok örömre fordul. Szövege egyfajta életige, maradj hű, hisz minden kín megenyhül nemsokára – emeli ki az est egyik szólistája, a tenorista  Megyesi Zoltán.

További híreink
Minden tizedik gyerek koraszülött
A Koraszülöttek Világnapja alkalmából családi programokat szervezett a Pécsi Tudományegyetem.
2019-11-18 21:21:34, Hírek, Környezetünk Bővebben
Messziről magasra
A pécsiség része a több nemzetűsége, amelynek fontos szereplője Európa első roma nemzetiségi, érettségit adó intézménye a Gandhi. November 19-én ismét nagyszabású koncer...
2019-11-17 22:26:51, Hírek, Környezetünk Bővebben
Erősödő Civil Közösségek pályázat újra
November 18-án (hétfő) 12 óráig pályázhatnak a dél-dunántúli régió - Baranya, Somogy és Tolna megye - civil szerveződései, közösségei az ECK2020 programba.
2019-11-16 21:02:53, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Vasárnap Pécsen a sportcsarnokban minden a gyermekes családokról szól.
Bővebben >>