. Ma Auguszta napja van.
Koncert kavalkád a Zsolnay Fényfesztiválon
2017-06-30 19:30:20
  Koncert kavalkád a Zsolnay Fényfesztiválon

Koncert kavalkád a Zsolnay Fényfesztiválon

A háromnapos Zsolnay Fényfesztiválnak méltó indítása a nyitókoncert.

A pécsi Kodály Központban a brit dj és zenész, Emika legújabb lemezének ősbemutatójára kerül sor. Az elektronikus zenei megoldások ihlette szimfóniát a MÁV Szimfonikusok szólaltatják meg, a felejthetetlen látványt pedig a világhírű 3D-mapping művész, Bordos László Zsolt kelti életre.

Július 2-ig  tartó fesztiválra a Kwashibu Area Band élén érkezik Pécsre a ghánai Pat Thomas, akit a hetvenes évek óta „Afrika arany hangjaként” emleget a közönség és a világzenei szaksajtó. Visszatérő vendégként szórakoztatja a nagyérdeműt, az olasz Fantomatik Orchestra fúvósbanda.
A Matsumoto Zoku együttes, a japán világzene utazó nagykövete, egzotikus hangszereket szólaltat meg. Zenéjükben a természet közeli és városi hangok organikusan épülnek egymásra, mint a beatbox hiphopos ütemei, a didgeridoo mélységesen mély hangja, és a hand pan légiessége. A közel-keleti zene egyik legismertebb képviselője, Fatou Gozlan, aszufik szakrális hangszerét, a neyt szólaltatja meg indiai dob és lant kíséretében.

A hazai kedvencek sem hiányoznak a fesztiválról. Lajkó Félix az Óperentzia zenekarral lép fel. A Kettő című műsorban a 30Y zenekar frontembere, Beck Zoli korabeli slágereket és 30Y dalok átdolgozásait viszi színre Sárközy Zoltán zongorakíséretével. A Punnany élő felállásának összeszokott zenészei improvizálnak és  örömzenélnek. Fellép meg a Pátkai Rozina Quintet és a Zságer Balázs vezette Zagar zenekar is.

Akik viszont az éjszakába nyúlóan szeretnének a fény vonzásában maradni, azok három helyszínen – a Nappaliban, a Szabadkikötőben és a Lompos Uszkárban – bulizhatnak hajnalig

Utoljára frissítve: 2017-06-30 19:31:22

További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az EU PAL-COPD az első olyan nagyszabású nemzetközi vizsgálat, amelynek célja a palliatív ellátás beépítése a...
Bővebben >>