. Ma Andrea napja van.
Kossuth kifli sütnek
2023-03-14 02:59:38
 Kossuth kifli sütnek

Kossuth kifli sütnek

Március 14-én Kossuth kiflit  sütnek Pécsen a Pécsbányatelepi Közösségi Házban.

A Sütő-főző Klub első nagy rendezvényekénton Kossuth kiflit - félhold alakú citromos piskótát, tetejét dióval, mandulával, alkalmanként egy kis mákkal is meghintenek  - készítenek.

A kifli története a reformkori pozsonyi országgyűlések időszakába nyúlik vissza. Ezeken az üléseken Kossuth Lajos két főrendű özvegy kíséretében vett részt, és az ifjú ügyvéd rendszerint a városban mindig a Vasforrás vendéglőbe, az országgyűlési képviselők kedvenc helyére járt. Az étlapon mindig szerepeltek a tájra jellemző ételek, így a diós és mákos pozsonyi kifli is. A fáma szerint ennek a mandulás változatát szerette legjobban Kossuth, ezért viseli nevét a Palugyay által kitalált kifli formájú mandulás sütemény.  

A Pécsbányatelepi Közösségi Ház szervezésében megvalósuló eseményen a sütéshez az alapanyagokat az intézmény állja. A kész süteményekből pedig mindenki vihet haza kis kóstolót is, de valójában a március 15-ei látogatókat szeretné meglepni a Ház a finomságokkal, miközben a gyerekek a János vitéz rajzfilmet nézik.

További híreink
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jelöltje az Elle Awards Az év színésznője díjára.
2024-04-13 22:04:57, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen....
Bővebben >>