. Ma György napja van.
Közel 52 millió euró halászati ágazatnak
2015-12-10 22:21:17
Közel 52 millió euró halászati ágazatnak

Közel 52 millió euró halászati ágazatnak

A magyarországi halászati és akvakultúra-ágazat fejlesztésére a  2014–2020-as költségvetési időszakra 51,8 millió eurós csomagot fogadott  az Európai Bizottság.


A csomag 39,1 millió euró   uniós beruházást foglal magában. Az Európai Tengerügyi és Halászati Alaphoz tartozó operatív program hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország végrehajtsa az Európai Unió megreformált közös halászati politikáját.


Az operatív program jóváhagyása alkalmából Karmenu Vella, a környezetpolitikáért, a tengerügyekért és a halászati politikáért felelős uniós biztos hangsúlyozta, hogy a program a fenntartható növekedéshez is hozzájárul majd. Kiemelte, ez a Magyarországnak juttatott beruházási csomag olyan jelentős uniós hozzájárulás, ami a magyar haltenyésztőknek és a magyar halfeldolgozó ágazatnak egyaránt előnyére válik. A forrásokat a fenntarthatóság figyelembevételével az akvakultúra-ágazat továbbfejlesztésére és a halfogyasztás előmozdítására fordítható.


Magyarországnak, mint tengerparttal nem rendelkező országnak, a program egyik fő célkitűzése a fenntartható haltenyésztés erőforrás-hatékony és versenyképes akvakultúra révén történő fokozása, és ezzel párhuzamosan a kedvezőtlen környezeti hatások csökkentése. A program egyúttal a magas hozzáadott értéket képviselő haltermékek előállítását is célozza, és támogatást nyújt a halfogyasztás fokozására irányuló intézkedéseknek is. A forrásokat emellett a halászati ellenőrzés és az adatgyűjtés hatékonyabb irányítására is felhasználják.

Utoljára frissítve: 2015-12-10 23:05:38

További híreink
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>