. Ma Auguszta napja van.
Közel egy millió forint sporteszközökre
2015-02-20 23:36:09
Közel  egy millió forint sporteszközökre

Közel egy millió forint sporteszközökre

A sellyei Kiss Géza Általános Iskola és a vajszlói Kodolányi János Általános Iskola a K&H a hátrányos helyzetűekért program sporteszköz-pályázatán sikerrel szerepelt, s közel egy millió forint értékben vehettek át sportszereket.

A KSH 2012-es adatai szerint hazánkban a legszegényebb két millió emberből 700 000 gyerek, akik közül a leginkább  rászorulók a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben élnek. A K&H a legelmaradottabb térségekben élő gyermekek életminőségének javítására indította el 2014 őszén K&H a hátrányos helyzetűekért programját, és hirdette meg sporteszköz-pályázatát, amin a 47 leghátrányosabb helyzetű kistérség közül az Abaúj-hegyközi, a Bodrogközi és a Sellyei kistérség óvodái és általános iskolái pályázhattak sportszerekre és mozgáskoordinációt fejlesztő eszközökre.

Mint Horváth Magyary Nóra, kommunikációs ügyvezető igazgató elmondta, ügyfeleik és partnereik jelzése alapján tavaly ősszel  indították útjára a  rászorulók megsegítésére projektjüket, ami átível a  pénzintézet eddigi támogatási területeinek - gyermekegészségügy, sport, előadó-művészet, fiatalok oktatása  - mindegyikén. A hátrányos helyzetűek segítését megcélzó program egyik eleme a sporteszköz-beszerzési pályázat, amellyel a legelmaradottabb régiókban élő gyerekek fizikai jól-létéhez, egészség-prevenciójához, mozgáskoordinációjának fejlesztéséhez kívánnak hozzájárulni.

A hátrányos helyzetű kistérségek településein általában az iskolaudvar, vagy az iskola tornaterme az egyetlen sportolásra alkalmas helyszín. Márpedig ezen gyerekek számára kiemelten fontos a délutáni sport, amely a közös időtöltés, szórakozás mellett hozzájárul testi, lelki fejlődésükhöz, egészségükhöz, és egyfajta kiemelkedési lehetőséget is jelent a tehetségesek számára.

A felhívásra összesen 25 pályázat érkezett a három érintett kistérségből, közülük választotta ki a szakmai tanácsadó testület az öt nyertest, akik összességében közel 2 millió forint értékben vehettek át sportszereket.

Utoljára frissítve: 2015-02-20 23:39:11

További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Száz alkotó mutatkozik be az Országos Kerámiaművészeti Triennálén Pécsen.
Bővebben >>