. Ma Márk napja van.
Közel száz dél-magyarországi diák vetélkedett
2017-04-24 14:41:18
Közel száz dél-magyarországi diák vetélkedett

Közel száz dél-magyarországi diák vetélkedett

Közel száz dél-magyarországi diák mérte össze pénzügyi ismereteit a Vigyázz, Kész, Pénz! vetélkedő pécsi középdöntőjén.  A továbbjutók már a budapesti döntőre készülhetnek.

Idén hetedik alkalommal rendezte meg a K&H Csoport Vigyázz, Kész, Pénz! elnevezésű országos pénzügyi vetélkedőjét általános iskolások számára. Pécs adott helyet a dél-magyarországi regionális középdöntőnek, amelyen Baranya, Tolna és Somogy megye 17 iskolájából érkezett 94 diákja mérte össze tudását korosztályonként 5 fős csapatokban.

Az 1-2. osztályosok korcsoportjában a Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola és AMI Fabatkák csapata bizonyult a legjobbnak, a 3-4. osztályosoknál a Vásárosdombói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Tökéletes Négyese győzedelmeskedett, míg az 5-6. osztályosok kategóriájában a Palonai Magyar Bálint Általános Iskola színiben az Aranyásók csapata került ki győztesen és a 7-8. osztályosok közül pedig a Sztárai Mihály Általános Iskola, Óvoda és AMI a Make Happy Bank! csapata vehette át a középdöntős jutalmat.

Mint a pécsi középdöntő 1.-2. osztályos korcsoportjában győzedelmeskedett Fabatkák csapatának felkészítője,  Szappanosné Osváth Katalin, a Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola  tanára  elmondta, első alkalommal vettek részt a  Vigyázz, Kész, Pénz! vetélkedőjén, s jó  volt minden fordulón megmérettetni magukat. Azzal, hogy a csapat  továbbjutott a  budapesti döntőbe csak fokozza ezt a jó érzést. Izgalommal várják az újabb kihívásokat. Hangsúlyozta, ezek a gyerekek már felnőttként magabiztosan döntenek majd pénzügyi kérdésekben. E mellett a vetélkedősorozat a  takarékosságra nevelésben is hasznos szerepet tölt be.

A vetélkedőn  zsűrielnöke  Szabóné Simon Mariann, a bank pécsi fiókigazgatója mindehhez a következőket tette hozzá, az általános iskolában a pénzügyi ismeretek nem részei a  tananyagnak, éppen ezért a vetélkedő során megszerzett ismereteknek létjogosultságuk van  a fiatalok oktatásában, ideértve a matematikai feladványokon túl a pénzügyi lexikális tudást is. E mellett a gyerekek megismerkedhetnek a pénz történetével, szélesebb rálátást nyerhetnek annak használatáról a mindennapi életben. Így például azt is megtanulják, hogyan lehet kiszűrni a hamis pénzt.

Utoljára frissítve: 2017-04-24 14:42:19

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>