. Ma Márk napja van.
Közép-Európában egyedülálló projektet indít Pécsen az egyetem
2022-11-08 20:26:43
Közép-Európában egyedülálló projektet indít Pécsen az egyetem

Közép-Európában egyedülálló projektet indít Pécsen az egyetem

Mintegy ezer hallgató kezdte meg tanulmányait a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar első évfolyamán a 2022/2023-as tanévben, az újonnan felvettek negyede más országból érkezett.

 

A kar az elmúlt tanévekben számos új, köztük a piaci igényekhez igazodó szakirányút, többek között tüzelőanyag-cella és hidrogéntechnológia szakmérnök/szakember, homlokzattervező szakmérnök –az országban elsőként pedig akkreditált angol nyelvű egészségügyi mérnök MSc képzést indított.

 

Idén új szakot nem hirdettek meg, azonban a tervek szerint 2023-ban egy nemzetközi, angol nyelvű, Közép-Európában elsőként kidolgozott joint - ma egyre inkább előtérbe kerülő, az épített környezetre vonatkozó fenntartható rendszerekre koncentráló - programmal jelentkeznek, amelyhez az eddigi egyeztetések alapján 2024-től a már eddig is több közös program megvalósításában partnerként részt vett Denveri Egyetem, a Metropolitan State University (MSU) is csatlakozik. Ebben többek között az építőiparban alkalmazott környezetbarát technológiák tervezési módszerei, rendszerei, ezek összehangolása, az építőanyagok újrafelhasználhatósága, a létrejövő közösségek lesznek a fókuszban. A projekt érdekessége, egyben újszerűsége, hogy az oktatás a digitális technikák segítségével ugyanabban az időben zajlik majd az amerikai és a pécsi egyetemen. A következő tanévek egyik fontos kihívása a meglévő képzések tananyagának stabilizálása, az oktatási módszerek profilírozása lesz.

 

„Nagyszabású reformokat indítottunk el a tantárgyi tematikák, az oktatási módszerek digitalizációját tekintve, arra törekszünk, hogy azok minél áttekinthetőbbek, egységesebbek legyenek. Nemzetközi akkreditációkat is elindítottunk, maga az adminisztrációs folyamat széles körű minőség ellenőrzést jelent számunkra. Ez már egy világ kontextusában értelmezhető státuszt jelöl ki az érintett képzés számára, ami a piaci értékünket is erősíti, ezáltal a nemzetközi platformokon is sokkal bátrabbak lehetünk a jövőben” – emeli ki Medvegy Gabriella a kar dékánja.

Utoljára frissítve: 2022-11-08 20:36:33

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>