. Ma Emma napja van.
Középpontban a fiatalok egészsége
2022-01-24 20:23:24
Középpontban a fiatalok egészsége

Középpontban a fiatalok egészsége

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból 467 millió vissza nem térítendő támogatást nyert el intelligens technológiai alapokra épülő komplex prevenciós és rehabilitációs diagnosztikát és terápiát fejleszt ki közösen egy agár, egy kereskedelmi, egy orvos-biológiai kutató cég közösen a pécsi egyetemmel.

Az elmúlt év őszén indult projekt célja olyan tudományosan megalapozott diagnosztika és terápia kialakítása, amellyel preventív módon lehet hatni a gyermekek, serdülők és a fiatalok egészségi állapotának alakulására, egyben hatékonyan lehet alkalmazni a már kialakult krónikus betegségek rehabilitációs programjában is. A komplex rendszer egyaránt alkalmazható az egészség megtartását, fejlesztését célzó programokban, valamint  a rehabilitáció során. A diagnosztikai elemzésre alkalmas felületet is létrehoznak, ami lehetővé teszi a vizsgált személy kardiovaszkuláris, anyagcsere- és stressz tűrő képességének meghatározását, ehhez kapcsolódva pedig  célzott - táplálkozás, mozgás - személyre szabott terápiákat dolgoznak ki.

A hároméves projekt keretében a konzorciumi tagok a komplex rendszert dolgoznak ki, ami egyaránt áll egy diagnosztizáló, mérő- és értékelő rendszerből, valamint kifejlesztésre kerülnek az egészségmegőrzést támogató alapélelmiszerek, például tejből készülők.

A projekt elsődleges célcsoportja az „egészségipar”. A magas színvonalú kutató-fejlesztő tevékenység eredményeként kifejlesztett kiegészítő takarmányok, valamint a gyors-vizsgálati eljárások segítségével az agrárium és az élelmiszeripar részére is jelentős hozzáadott értékkel rendelkező termékek jönnek létre.

Utoljára frissítve: 2022-01-24 20:24:36

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>