. Ma Orbán napja van.
Középpontban a fiatalok egészsége
2022-01-24 20:23:24
Középpontban a fiatalok egészsége

Középpontban a fiatalok egészsége

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból 467 millió vissza nem térítendő támogatást nyert el intelligens technológiai alapokra épülő komplex prevenciós és rehabilitációs diagnosztikát és terápiát fejleszt ki közösen egy agár, egy kereskedelmi, egy orvos-biológiai kutató cég közösen a pécsi egyetemmel.

Az elmúlt év őszén indult projekt célja olyan tudományosan megalapozott diagnosztika és terápia kialakítása, amellyel preventív módon lehet hatni a gyermekek, serdülők és a fiatalok egészségi állapotának alakulására, egyben hatékonyan lehet alkalmazni a már kialakult krónikus betegségek rehabilitációs programjában is. A komplex rendszer egyaránt alkalmazható az egészség megtartását, fejlesztését célzó programokban, valamint  a rehabilitáció során. A diagnosztikai elemzésre alkalmas felületet is létrehoznak, ami lehetővé teszi a vizsgált személy kardiovaszkuláris, anyagcsere- és stressz tűrő képességének meghatározását, ehhez kapcsolódva pedig  célzott - táplálkozás, mozgás - személyre szabott terápiákat dolgoznak ki.

A hároméves projekt keretében a konzorciumi tagok a komplex rendszert dolgoznak ki, ami egyaránt áll egy diagnosztizáló, mérő- és értékelő rendszerből, valamint kifejlesztésre kerülnek az egészségmegőrzést támogató alapélelmiszerek, például tejből készülők.

A projekt elsődleges célcsoportja az „egészségipar”. A magas színvonalú kutató-fejlesztő tevékenység eredményeként kifejlesztett kiegészítő takarmányok, valamint a gyors-vizsgálati eljárások segítségével az agrárium és az élelmiszeripar részére is jelentős hozzáadott értékkel rendelkező termékek jönnek létre.

Utoljára frissítve: 2022-01-24 20:24:36

További híreink
I. Konnektor Fesztivál - Kapcsolódjunk össze!
Kétnapos összművészeti, családi fesztiválnak ad otthont május végén a Pécsi Harmadik Színház.
2022-05-25 02:02:58, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különös időutazásra hív a múzeum
Különös időutazást tehet minden látogató, aki a Régészet Napja rendezvénysorozat pécsi eseményeire ellátogat május 27-én és 28-án.
2022-05-23 21:04:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Főváros vidék oda-vissza 210 éves retúr
A Pannon Filharmonikusok a bécsi Musikverein évtizedes múltra visszatekintő Musik der Meister sorozatába kapott meghívást.
2022-05-21 02:34:09, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baranyai kistelepülések rászorulóit karolta fel a Pécsi Balettért Alapítvány.
Bővebben >>