. Ma Gedeon napja van.
Középpontban a gyógyszerészeti kutatások
2017-07-16 18:40:05
Középpontban a gyógyszerészeti kutatások

Középpontban a gyógyszerészeti kutatások

A Pécsi Tudományegyetem vezetésével az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, megvalósuló projekt célja a hazai innovatív klinikai kutatások és a gyógyszerágazat fejlődésének segítése.


Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, a Pécsi Tudományegyetem vezetésével, a Szegedi Tudományegyetemmel és a Debreceni Egyetemmel konzorciumban valósul meg az a projekt, amelynek elsődleges célja a hazai innovatív klinikai  és gyógyszerészeti kutatások számának növelése, valamint általa  hazánk versenyképességének javítása, nemzetközi gyógyszerkutatásokban való részvételének előmozdítása.  A  Széchenyi 2020 program keretében  három év alatt valósul meg kutatási és szervezetfejlesztési projekt 1,5 milliárd forintból.


Három egyetem 36 szakemberének együttes kutatásai valósulnak meg dr. Kovács L. Gábor szakmai vezetésével, hálózatba szerveződve, kilenc tematikusan kijelölt téma mentén, ami egyedi működési modellnek számít a pályázati struktúrában. Ezek az orvostudományi innovációk, kutatási eredmények tudományos jelentőségükön túl  jelentősen hozzájárulnak a hazai és az európai gyógyszerkutatásokhoz. A „pilot projektek célja az Európai Klinikai Kutatási Infrastruktúra Hálózatban (ECRIN) elvégzendő vizsgálatokra való felkészülés, a Horizont 2020 projektekben, valamint az ECRIN tagországokkal közös kutatási pályázatokban való részvétel.


A projekt során megvalósítandó szervezetfejlesztés lehetővé teszi a hazai orvosegyetemek egységes klinikai kutatási hálózatának, együttműködési és fejlesztési modelljének kialakítását. A pályázat további célja a nemzetközi modellek adaptációja, a kutatási hálózatok fejlesztése és működtetése, a kutatási eredmények nemzetköziesítése, valamint a magyar részvétel feltételeinek megteremtése más országok által kezdeményezett multicentrikus akadémiai vizsgálatokban, képességek és készségek kialakítása annak érdekében, hogy az egyetemek hatékonyabban hajtsanak végre,  kezdeményezzenek önállóan innovatív K+F klinikai fejlesztéseket.

Utoljára frissítve: 2017-07-16 18:42:22

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kétszáz fotóművész képei láthatók Pécsen
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen.
2024-03-24 17:36:35, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Idén május 18. és 26. között várja a zenekedvelőket a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál, melynek nyitóeseménye...
Bővebben >>