. Ma Beáta napja van.
Középpontban a gyógyszerészeti kutatások
2017-07-16 18:40:05
Középpontban a gyógyszerészeti kutatások

Középpontban a gyógyszerészeti kutatások

A Pécsi Tudományegyetem vezetésével az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, megvalósuló projekt célja a hazai innovatív klinikai kutatások és a gyógyszerágazat fejlődésének segítése.


Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, a Pécsi Tudományegyetem vezetésével, a Szegedi Tudományegyetemmel és a Debreceni Egyetemmel konzorciumban valósul meg az a projekt, amelynek elsődleges célja a hazai innovatív klinikai  és gyógyszerészeti kutatások számának növelése, valamint általa  hazánk versenyképességének javítása, nemzetközi gyógyszerkutatásokban való részvételének előmozdítása.  A  Széchenyi 2020 program keretében  három év alatt valósul meg kutatási és szervezetfejlesztési projekt 1,5 milliárd forintból.


Három egyetem 36 szakemberének együttes kutatásai valósulnak meg dr. Kovács L. Gábor szakmai vezetésével, hálózatba szerveződve, kilenc tematikusan kijelölt téma mentén, ami egyedi működési modellnek számít a pályázati struktúrában. Ezek az orvostudományi innovációk, kutatási eredmények tudományos jelentőségükön túl  jelentősen hozzájárulnak a hazai és az európai gyógyszerkutatásokhoz. A „pilot projektek célja az Európai Klinikai Kutatási Infrastruktúra Hálózatban (ECRIN) elvégzendő vizsgálatokra való felkészülés, a Horizont 2020 projektekben, valamint az ECRIN tagországokkal közös kutatási pályázatokban való részvétel.


A projekt során megvalósítandó szervezetfejlesztés lehetővé teszi a hazai orvosegyetemek egységes klinikai kutatási hálózatának, együttműködési és fejlesztési modelljének kialakítását. A pályázat további célja a nemzetközi modellek adaptációja, a kutatási hálózatok fejlesztése és működtetése, a kutatási eredmények nemzetköziesítése, valamint a magyar részvétel feltételeinek megteremtése más országok által kezdeményezett multicentrikus akadémiai vizsgálatokban, képességek és készségek kialakítása annak érdekében, hogy az egyetemek hatékonyabban hajtsanak végre,  kezdeményezzenek önállóan innovatív K+F klinikai fejlesztéseket.

Utoljára frissítve: 2017-07-16 18:42:22

További híreink
Szokások, énekek, fazekak
Megújítja múzeumpedagógiai programját a mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeum.
2023-03-21 21:08:58, Hírek, Környezetünk Bővebben
Építőipari nívódíjas az orvoskar új épülettömbje
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége és az Építéstudományi Egyesület által alapított Építőipari nívódíj a hazai építőipar legmagasabb elismerésének számít.
2023-03-21 21:01:15, Hírek, Környezetünk Bővebben
Az új magyar űrhajóstól a következő Holdra szállásig
Csillagászati Hét különleges eseményeinek sora várja az érdeklődőket Pécsen a Zsolnay Negyedben március 23–26. között.
2023-03-18 02:50:59, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Meghosszabbította Színházmentő akcióját a Pécsi Harmadik Színház március 23-ig.
Bővebben >>