. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Középpontban a közlekedésfejlesztés
2015-06-26 23:15:46
Középpontban a közlekedésfejlesztés

Középpontban a közlekedésfejlesztés

Nem kis kihívást jelent  az új transz-európai hálózatok (TEN-T) innovatív finanszírozási megoldások bevonásával történő megvalósítása.


Mint Violeta Bulc, a közlekedéspolitikáért felelős biztos  elmondta, az összefogás most különösen fontos ahhoz, hogy a transz-európai közlekedési hálózat  megvalósuljon, amelynek egyik fontos eleme a munkatervek – köztük a kulcsfontosságú határokon átnyúló projektek – végrehajtása. Fontos, hogy  minden – nemzeti és regionális, köz- és magán- – szereplő az uniós forrásokat, a rendelkezésre álló eszközöket – például az Európai Hálózatfinanszírozási Eszközt és az új Európai Stratégiai Beruházási Alapot – minél hatékonyabban kihasználja. A Christophersen–Bodewig–Secchi-jelentés ajánlásai pedig alapvető szerepet játszanak a szükséges magánberuházások bevonásában.


Mindehhez Anrijs Matiss, Lettország közlekedési minisztere a következőket tette hozzá, a Rail Baltica kiváló példája az egységes infrastruktúrának. Ez a normál nyomtávú vasútvonal nem csupán a fő balti városokat fogja összekötni – utat nyitva az utas-, illetve teherszállítással kapcsolatos új mobilitási megoldásoknak –, de a balti régió Európa szívével történő újbóli összekötését is szimbolizálja.


A TEN-T napok keretében írták alá  Finnország, Észtország, Lettország, Litvánia és Lengyelország miniszterei  az Északi-tengeri–balti törzshálózati folyosó gerincévé váló Rail Baltica projekt végrehajtási nyilatkozatát. Ezenkívül Violeta Bulc biztos és a nyugat-balkáni államok miniszterei megegyeztek a törzshálózat és a törzshálózati folyosók nyugat-balkáni államokra való indikatív kiterjesztéséről.


A következő lépésben, július 10-én az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) Bizottsága  dönt azokról a projektekről, amelyek támogatásban részesülnek. Az európai közlekedési összeköttetések korszerűsítésére 11,9 milliárd euró uniós forrás áll rendelkezésre.

Utoljára frissítve: 2015-06-26 23:17:25

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>