. Ma Taksony napja van.
Középpontban az emberkereskedelem
2021-10-22 19:21:30
Középpontban az emberkereskedelem

Középpontban az emberkereskedelem

Nemzetközi kutatóközpont létesül a pécsi jogi karon.


A Pécsi Tudományegyetem vezetése – az Állam- és Jogtudományi Kar kezdeményezésére már márciusban a virtuális térben és most személyesen pedig már személyesen - Baranya székhelyén szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy  a Holland Királyság budapesti nagykövetségével, Magyarország hágai nagykövetségével és a holland rendőrséggel partnerségben az emberkereskedelem elleni küzdelmet tudományosan megalapozó kutatóközpontot létesít a jogi karon.  A létrejövő tudományos intézmény az alapító szervezetek együttműködésével innovatív elméleti és empirikus kutatásokat folytat majd, középpontjában az emberkereskedelem elleni küzdelem európai uniós és nemzetközi jogi összefüggéseit.

„Az emberkereskedelem egy, a társadalom számára rendkívül veszélyes bűncselekmény, amely ellen természetéből adódóan csak úgy lehet reményünk hatékonyan fellépni, ha a deliktum nemzetközi dimenzióját is figyelembe vesszük. Ezért tartom kiemelten fontosnak, hogy a pécsi jogi kar nemzetközi és hazai partnerekkel együttműködve igyekszik majd a maga kutatási tevékenységével hozzájárulni az emberkereskedelem elleni küzdelemhez. Reményeink szerint a kutatóközpont eredményei elméleti és gyakorlati szakemberek számára egyaránt hasznosnak bizonyulnak majd” – hangsúlyozta Mohay Ágoston, a jogi kar dékán-helyettese, a projekt vezetője.

„A holland rendőrség számára fontos, hogy a felsőoktatási szférával is együttműködjön az emberkereskedelem elleni küzdelem terén, ebben lehet kiváló partner a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara, ahol nemzetközi projektek és az uniós bel- és igazságügyi joganyag kutatása terén egyaránt komoly előzmények vannak. A központtal a célunk többek között az, hogy - a partnerek támogatásával és külső források bevonásával - az oktatás, a kutatás és a bűnüldözés számára releváns kutatási eredményeket tudjunk elérni. Ehhez nemcsak elméleti, hanem empirikus kutatásokra is szükség lesz ” – emelte ki a holland rendőrség képviseletében Dr. Jorn van Rij, a kutatási együttműködés kezdeményezője.

Utoljára frissítve: 2021-10-22 19:53:21

További híreink
Önvallomás a kitartásról
Jótékonysági előadás a Lénárd Kata Emlékalap támogatására, a befolyt összeget pályázati úton osztja ki a Pécsi Közösségi Alapítvány.
2021-11-29 02:44:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Advent - a várakozás időszaka
Az egyházi év az adventi idővel kezdődik, közelebbről pedig advent első vasárnapjával.
2021-11-28 21:54:39, Hírek, Környezetünk Bővebben
Megújult élőhelyek a Mohácsi-szigeten
Újra birtokba vehették a vízimadarak a Mohácsi-sziget élőhelyeit.
2021-11-25 16:17:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az elhunytakra számtalan kultúrában emlékeznek, mindenhol máshogyan.
Bővebben >>