. Ma Ervin napja van.
Közösen Afrikáért
2018-12-14 22:44:17
Közösen Afrikáért

Közösen Afrikáért

Együttműködési megállapodást  kötött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület és a Pécsi Tudományegyetem.


A felek közös kutatási programokkal, hazai és külföldi tematikus konferenciák szervezésével segítik egymást a jövőben. A célok között szerepel  a nagy múltú magyar Afrika-kutatás erősítése, valamint humanitárius és nemzetközi fejlesztési programok előkészítése is.


A Pécsi Tudományegyetem Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszéke részeként működik az Afrika Kutatóközpont, amelynek célja egy olyan kutatások folytatása és ehhez szakemberek képzése, akik maguk is  képessé válnak kinevelni azokat a kutatókat, akik értik és ismerik Afrika problémáit, egyben lehetőségeit. A kutatóközpont elősegíti a legfrissebb  kutatási eredmények elterjesztését a tágabb értelemben vett közép-európai régióban. E mellett hidat alkot a felsőoktatás és  a munka világa között,  nagy hangsúlyt helyezve a kutatási eredmények gyakorlatban történő hasznosítására.


A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület hitvallásának megfelelően hosszú  évek óta karitatív és szakmai feladatokat lát el az afrikai térség több országában, elsősorban a szubszaharai Afrikában, így ezen munkája során olyan ismereteket szerzett, amelyeknek az Afrika Kutatóközponttal történő megosztása hozzájárulhat annak az általa kitűzött céljainak eléréséhez. Ugyanakkor a kutatóközpont is olyan információk birtokába kerülhet kutatásai során, amelyek megismerhetővé tétele segítheti az Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület térségben kifejtett tevékenységét, az arra jellemző társadalmi, gazdasági és geopolitikai problémák feltérképezését, és ezek birtokában újabb, hatékonyabb programok kidolgozását.


Az együttműködés ennek megfelelően kiterjed többek között a közös terepkutatásokra, új afrikai programok kidolgozására és indítására, a gyakorlati és elméleti tapasztalatok megosztására, hazai és külföldi szakkonferenciák szervezésére, valamint a kutatási eredmények közös publikálására, ismertetésére is.

Utoljára frissítve: 2018-12-14 23:12:08

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról. ...
Bővebben >>