. Ma Magdolna napja van.
Közösen fejlesztenek élelmiszereket
2019-07-05 20:55:11
Közösen fejlesztenek élelmiszereket

Közösen fejlesztenek élelmiszereket

Élelmiszeripari termékfejlesztésekben, a táplálkozástudományban, további egészséges élelmiszerek közös kutatásában és fejlesztésében működik együtt a jövőben a Bonafarm Csoport és a Pécsi Tudományegyetem.


Európában a népesség több mint fele túlsúlyos, és több mint 20 százaléka elhízott, de a becslések alapján az utóbbiak aránya 2030-ra 50 százalékra nőhet, sőt, egyes államokban elérheti a 89 százalékot is. Magyarországon szintén egyre rosszabb a helyzet. Az OECD legfrissebb, e témában kiadott jelentése szerint az elhízottak aránya Európában hazánkban a legmagasabb, globálisan pedig az Egyesült Államok, Mexikó és Új-Zéland után a negyedik helyen állunk. A világszervezet adatai szerint a felnőtt magyar lakosság immár 30 százaléka elhízott, a túlsúlyosak aránya pedig – az elhízottakkal együtt – ennek a duplája.


A fentiek alapján egyértelmű, hogy az egyik legfontosabb kérdés, sikerül-e a lakosságot az egészségesebb és kiegyensúlyozottabb táplálkozás irányába terelni, és arra ösztönözni. Ennek érdekében fogott össze a Pécsi Tudományegyetem a Bonafarm Csoporttal, hiszen a PTE Egészségtudományi Karán hosszú évek óta kutatják és oktatják a táplálkozástudományt, így az ezen a területen megszerzett tudást az élelmiszeripari vállalatcsoportnál a gyakorlatban is hasznosítani tudják. Az együttműködés lehetőséget ad további karokkal való együttműködések kialakítására, kutatások megalapozására és kutatási ösztöndíjak elnyerésére, valamint innovatív fejlesztések megvalósítására is.   


Az együttműködés értelmében a cégcsoport és Magyarország első egyeteme mostantól közös tudományos és kutatási-fejlesztési tevékenységet végez, ösztöndíjprogramot indítanak a hallgatóknak, együttműködnek az egészséges táplálkozásban fontos szerepet betöltő élelmiszerek fejlesztésében, gyártásában, valamint az azt kiszolgáló technológiai háttér innovatív fejlesztésében. Emellett szeptembertől bevonják a Bonafarm Csoport szakértőit a Pécsi Tudományegyetem táplálkozástudománnyal kapcsolatos képzési programjaiba.


Az együttműködés  Bonafarm Csoport tagvállalatait, stratégiai partnereit - Pick Szeged Zrt., Sole-MiZo Zrt., Bóly Zrt., Dalmand Zrt., Csányi Pincészet Zrt., Fiorács Kft., Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft., Agroprodukt Zrt., MCS Vágóhíd Zrt. és Hungerit Zrt.  -  egyaránt érinti.

Utoljára frissítve: 2019-07-05 21:19:16

További híreink
Száz beteg gyógyulását segítheti
A japán kormány adományaként száz beteg gyógyításához elegendő 12.200 tablettát kapott a PTE Klinikai Központ Központi Gyógyszertára.
2020-05-25 21:27:47, Hírek, Környezetünk Bővebben
Vasarely ihlette ruhákat terveznek
Közös projektbe kezdett a pécsi Janus Pannonius Múzeum és a Budapesti Metropolitan Egyetem.
2020-05-22 21:50:21, Hírek, Környezetünk Bővebben
A cél, mindenki számára elérhető és megfizethető védelem
Az Európai Bizottság kutatási és innovációs programja, a Horizont 2020 révén további 122 millió eurót mozgósít a koronavírussal kapcsolatos sürgős kutatásokra.
2020-05-19 21:49:11, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Felelős állattartás karantén idején is.
Bővebben >>