. Ma Diána napja van.
Közösen fejlesztenek élelmiszereket
2019-07-05 20:55:11
Közösen fejlesztenek élelmiszereket

Közösen fejlesztenek élelmiszereket

Élelmiszeripari termékfejlesztésekben, a táplálkozástudományban, további egészséges élelmiszerek közös kutatásában és fejlesztésében működik együtt a jövőben a Bonafarm Csoport és a Pécsi Tudományegyetem.


Európában a népesség több mint fele túlsúlyos, és több mint 20 százaléka elhízott, de a becslések alapján az utóbbiak aránya 2030-ra 50 százalékra nőhet, sőt, egyes államokban elérheti a 89 százalékot is. Magyarországon szintén egyre rosszabb a helyzet. Az OECD legfrissebb, e témában kiadott jelentése szerint az elhízottak aránya Európában hazánkban a legmagasabb, globálisan pedig az Egyesült Államok, Mexikó és Új-Zéland után a negyedik helyen állunk. A világszervezet adatai szerint a felnőtt magyar lakosság immár 30 százaléka elhízott, a túlsúlyosak aránya pedig – az elhízottakkal együtt – ennek a duplája.


A fentiek alapján egyértelmű, hogy az egyik legfontosabb kérdés, sikerül-e a lakosságot az egészségesebb és kiegyensúlyozottabb táplálkozás irányába terelni, és arra ösztönözni. Ennek érdekében fogott össze a Pécsi Tudományegyetem a Bonafarm Csoporttal, hiszen a PTE Egészségtudományi Karán hosszú évek óta kutatják és oktatják a táplálkozástudományt, így az ezen a területen megszerzett tudást az élelmiszeripari vállalatcsoportnál a gyakorlatban is hasznosítani tudják. Az együttműködés lehetőséget ad további karokkal való együttműködések kialakítására, kutatások megalapozására és kutatási ösztöndíjak elnyerésére, valamint innovatív fejlesztések megvalósítására is.   


Az együttműködés értelmében a cégcsoport és Magyarország első egyeteme mostantól közös tudományos és kutatási-fejlesztési tevékenységet végez, ösztöndíjprogramot indítanak a hallgatóknak, együttműködnek az egészséges táplálkozásban fontos szerepet betöltő élelmiszerek fejlesztésében, gyártásában, valamint az azt kiszolgáló technológiai háttér innovatív fejlesztésében. Emellett szeptembertől bevonják a Bonafarm Csoport szakértőit a Pécsi Tudományegyetem táplálkozástudománnyal kapcsolatos képzési programjaiba.


Az együttműködés  Bonafarm Csoport tagvállalatait, stratégiai partnereit - Pick Szeged Zrt., Sole-MiZo Zrt., Bóly Zrt., Dalmand Zrt., Csányi Pincészet Zrt., Fiorács Kft., Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft., Agroprodukt Zrt., MCS Vágóhíd Zrt. és Hungerit Zrt.  -  egyaránt érinti.

Utoljára frissítve: 2019-07-05 21:19:16

További híreink
Első Pécsi Családi Roma Fesztivál
Első alkalommal rendeznek Családi Roma Fesztivált Pécsett szeptember 14-én.
2019-09-14 02:08:55, Hírek, Környezetünk Bővebben
Dél-Mezőföld ritkaságai a hangyaboglárkák
A Dél-Mezőföld ritkaságai, a hangyaboglárkák mostanában repülnek.
2019-09-03 22:22:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Egy program az egészséges étkezési szokások kialakításáért
Tejet, gyümölcsöt és zöldséget kapnak az iskolások egy uniós programnak köszönhetően.
2019-09-03 21:46:15, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Tavaly tavasszal több mint negyven haunis gyűlt össze Pécs egyik kertvárosi lakótelepén lévő kutyafuttató reno...
Bővebben >>