. Ma Emma napja van.
Közösségek Hete harmadszor
2019-05-06 22:10:18
Közösségek Hete harmadszor

Közösségek Hete harmadszor

Szennán vette kezdetét a Közösségek Hete nevet viselő országos rendezvénysorozat.

Az ország 358 településén csaknem 760 közösségépítő program várja  május 6. és 12. között az érdeklődőket. Az idén harmadik alkalommal meghirdetett programsorozat olyan eseményeknek ad teret, amelyek kifejezik a közösségi összetartozást, azok sokszínűségét és a bennük rejlő értékeket. Elsődleges célként jelölték meg szervezői a közösségek megtartó erejének, a településeken élő különböző helyzetű és életkorú  emberek iránti felelősség, összefogás jó példáinak bemutatását. Különösen  nagy hangsúlyt helyeztek az esélyegyenlőségre, ezért  ebben az esztendőben olyan közösségeket is szeretnének megszólítani, akik úgy érzik, hátrányos megkülönböztetés éri őket, ezért közösséget alapítva próbálnak megküzdeni a felmerülő nehézségekkel.

A Közösségek Hete a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás elnevezésű projekt keretében,  múzeumok, közművelődési  intézmények és könyvtárak egyedülálló összefogásával, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciumában valósul meg, 3 milliárd forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás felhasználásával, a Széchenyi 2020 program keretében.

Baranyában a Közösségek Hete keretében közel 30 programot valósít meg csaknem 22 közösség,szervezet és intézmény Kisdobszától Komlóig, Mágocstól Tésenfáig. Színes a paletta.

Magyarszéken  öt napon keresztül május 6 és 10 között a település különböző helyszínein érdekes programokra invitálják a kicsiket és nagyokat Otthon, ahol itthon vagyunk – Közösségek Hete Magyarszéken című rendezvénysorozat keretében.  Szigetváron a Zrínyi Vár is több napon át várja az érdeklődőket, amelynek keretében lesz hagyományőrző
nap, történelmi séta és  történelmi játék egyaránt.
 
Igazán érdekesnek ígérkezik „Passzold vissza Tesó” – a Jane Goodall Intézet  által útjára indított közös kampány az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület segítségével, ami a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonok begyűjtését  célozza meg.

Május 8-án a mágocsi általános iskolában a gyerekek megismerkednek a projekttel és gyűjtődobozokat készítenek. Május 9-én nyílik a komlói Belső Tűz Egyesület 15 éves születésnapi kiállítása. Fotók, festmények, rézdomborítások, montázsok  segítségével mutatják be a másfél évtized eseményeit.

Hétvégén, május 10-én és 11-én  számos program közül választhatnak az érdeklődők. Lesz  nyugat-mecseki éjszakai kirándulás,  Komlón Regionális Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztivál, Mozsgón könyvbemutató, Fülemüle túra a Bőközben. elszármazottak találkozója Vásárosbécen.

Vasárnap, május 12-én Vókányban „Nagy Palacsintás Nap”-ot tartanak, amelynek  keretében adományokat is gyűjtenek a Pécsi Tudományegyetem Égéssebészeti Osztálya számára.

Utoljára frissítve: 2019-05-06 22:30:50

További híreink
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jelöltje az Elle Awards Az év színésznője díjára.
2024-04-13 22:04:57, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>