. Ma Béla napja van.
Külön bevetési terv a zsákfalvakra
2014-11-23 05:58:13
Külön bevetési terv a zsákfalvakra

Külön bevetési terv a zsákfalvakra

Baranya  aprófalvas településszerkezetű megye,  sok közöttük zsákfalu.

Bármennyire is szeretnénk, előbb, vagy utóbb, de beköszönt  tél, a  katasztrófavédelemnél is felkészültek már rá.

Mint Mácsai Antal  tűzoltó ezredes, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője  elmondta,  akkor  sem unatkoznak, ha nincsen vészhelyzet, ilyenkor elemzik a korábbi eseményeket, összegzik a szerzett tapasztalatokat.  Hangsúlyozta,   fontos, hogy  egyre hatékonyabban és gyorsabban  el tudják hárítani a vészhelyzeteket,  minél kevesebb kár keletkezzen az ingatlanokban, minél kevesebb ember sérüljön meg.

Mindehhez Karsa Róbert tűzoltó alezredes, igazgató-helyettes  a következőket fűzte hozzá, Baranyában 97 zsáktelepülés van,  ezek megközelíthetőségét – nagy havazás, esőzés  idején -  biztosítani kell minden esetben, éppen ezért ezt kiemelten kezelik. Külön bevetési terv készül  az elzárt zsáktelepülések ellátására, az ott élők alapvető orvosi ellátására, a speciális kezelést igénylő betegek szállítására. Szólt arról is, a legfontosabb cél, hogy rendkívüli időjárási viszonyok között is mindenki biztonságban hazajusson, vagy legalább egy biztonságos helyen vészelhesse át.

Baranyában  az 1623 kilométernyi úthálózaton 18  olyan szakasz van, ahol tömegesen  elakadhatnak a járművek. Ilyen többek között  a Pécs és Mánfa közt a 66-os út, vagy az 58-as út Túronynál,  vagy a mecseknádasdi szerpentin. Ezeket a tél beállta  előtt bejárja a katasztrófavédelem, felmérik  a védekezésre azonnal bevethető  eszközöket,  a dialízisre vagy egyéb gyógykezelésre járó betegeket, szülés előtt álló nőket, felveszik a kapcsolatot a helyi védelmi csoportokkal, önkéntesekkel,  ezek alapján frissítik a 18 kockázati helyszínre vonatkozó intézkedési tervet.

Utoljára frissítve: 2014-11-26 17:50:47

További híreink
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>