. Ma Márk napja van.
Különleges óvoda a város szívében
2019-11-23 20:53:59
Különleges óvoda a város szívében

Különleges óvoda a város szívében

A Káptalan utcában épült meg a Szent Mór Iskolaközpont modern, minden elvárásnak megfelelő óvodája, amely rövidesen gyerekzsivajtól lesz hangos.

A Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Szent Mór Iskolaközpont a Káptalan utcában  új, modern tagintézménnyel lett gazdagabb. Mint ismert  2014 óta  óvoda is tartozik az iskolaközponthoz, azonban a korábbi helyén a körülmények nem voltak a legmegfelelőbbek sem a gyerekeknek, sem a fenntartónak. A püspökség évek óta tervezte egy új óvoda építését, amelyhez a történelmi belvárosban találtak megfelelő területet. A vadonatúj Káptalan utcai Szent Mór Tagóvoda fejlesztésére és eszközbeszerzésre több mint 900 milliót fordítottak, ebből mintegy 800 millió volt  a kormányzati támogatás.

Az óvoda kettő, éveken keresztül üresen álló telek összevonásával létrejött területen épült meg. Az intézmény két épület összekapcsolásával jött létre. A Káptalan utcai telken egy új épült, a délnyugati oldalon, a szomszédos Janus Pannonius utca 8. szám udvarában álló, korábban konyhaként szolgálót pedig átalakították, majd összekötötték a kettőt. Az 1200 négyzetméternyi területenn új játszótereket hoztak létre, négy csoportszobát, tornaszobát, szülői fogadótermet alakítottak ki benne,  de aula és rendezvényterem is helyet kapott az akadálymentesített s épületben.

Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó az ünnepélyes átadón egyebek mellett arról szólt, hogy  Pécs szívében egy több intézményt összefogó egyházi oktatási központ – óvodáktól a főiskoláig – jött létre. Kitért arra is,  egyre több család keresi fel a Szent Mór Iskolaközpont intézményeit azzal a céllal, hogy gyerekük katolikus nevelésben részesüljön. Hangsúlyozta, ez nem múló trend, hiszen a szülők az intézmény szilárd, értékalapú, közösségteremtő nevelési elvei mellett állnak így ki. Hozzátette, a Szent Mór Óvodában jelenleg négy csoportban nyolc óvónő és 4 dajka foglalkozik 78 gyermekkel, akik ilyen szellemben folyó nevelésben részesülnek. Az új óvodában hamarosan már összesen száz gyereket tudnak fogadni.

A Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő 9 óvodában, 10 általános iskolában, 4 gimnáziumban, valamint a kollégiumban 3751 gyermeket 447 pedagógus oktat és nevel.

Utoljára frissítve: 2019-11-23 21:03:19

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>