. Ma Bernadett napja van.
Különleges robotcella „áll munkába” Komlón
2020-02-04 22:10:01
 Különleges robotcella „áll munkába” Komlón

Különleges robotcella „áll munkába” Komlón

A régióban egyedülálló technológiai innovációnak számító új robotcella „áll munkába” a POLYTEC Komló Kft. februárban.


A gyártósoron tíz munkaállomáson zajlanak majd a munkafolyamatok, amelyeket egytől egyig gépek végeznek. Az automatizáltságnak köszönhetően a komlói cég öt   éven belül mintegy 70 százalékos bővülést érhet el.


A cég motortéri zajszigetelőket gyárt  a Volvo, Audi, Mercedes, Volkswagen és a BMW autógyáraknak, valamint számos további autómárka számára funkcionális- és design elemeket. A januárban munkába állt különleges robotcellának köszönhetően a komlói gyárban tíz munkaállomás létesült, amelyekben robotokat helyeztek el. A gyártósor kialakításával a megrendeléseket ezután fele akkora létszámú munkavállalóval tudják teljesíteni.


A gépek azonban nem veszik el a munkahelyeket az emberektől, a cég a meglevő létszám megtartásával és automatizált folyamatok bevezetésével tervezi a bővülést. Így azok a kollégák, akik eddig a robotokkal kiváltott munkafolyamatokat végezték, a tíz munkaállomás beüzemelését követően további termékek gyártásával foglalkoznak.


Mint Plesz István, a cég ügyvezetője elmondta, termékeik iránt akkora a kereslet, hogy a következő öt évben mintegy 70 százalékos bővülést terveznek. Hangsúlyozta, a mostani technológiai innovációval megalapozzák a jövő munkahelyeit is. Szólt arról is, az anyacégük a növekedés motorját az automatizáltságban keresi, az általuk bevezetett technológiai innováció a régióban egyedülálló, ami tovább szilárdítja országos piacvezetői státuszukat, valamint az Európában számottevő piaci részesedésüket.

Utoljára frissítve: 2020-02-04 22:13:19

További híreink
Jubiláló előadások a Pécsi Harmadik Színházban
Több produkció is jubilál a Pécsi Harmadik Színházban februárban.
2020-02-17 21:23:37, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Különleges szolgáltatás a kismamáknak
A járóbetegek számára is elérhető laktációs szoba - szoptatási ambulancia - is segíti a kismamákat a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Kl...
2020-02-16 21:37:57, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Történeti épületdiagnosztikai képzés indul Pécsett
A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar történeti épületdiagnosztikai és rehabilitációs szakot indít.
2020-02-15 20:57:36, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték a pécsi idős asszony gyilkosát.
Bővebben >>