. Ma Stefánia napja van.
Különös találkozások
2022-09-08 20:50:39
Különös találkozások

Különös találkozások

Ismét megrendezi hagyományos, őszi klasszikus zenei fesztiválját, a Zeneszüret Fesztivált, Pécsett a Filharmónia Magyarország.

Most is kiemelt céljaik között szerepel, hogy kimozdítsák a koncerttermek falai közül a zenét, közel hozzák az emberekhez, ennek érdekében  utcákon, tereken is megszólalnak a hangszerek.

Szeptember 8. és 11. között a hangversenyek mellett szabadtéri klasszik mozi, családi nap, gyerekprogramok, váratlan, különleges helyszíneken látrejövő flashmobok és TérZenék színesítik a programot. Különleges vendég indította az események sorát, csütörtökön az argentin világsztár, José Cura nyitotta, aki a Kodály Központban állt színpadra  kamarazenekari, majd nagyzenekari kíséret mellett, amelynek során megmutatta művészetének ezer arcát. Zeneszerzői énjét az ő átiratában felcsendülő latin szerelmes dalokkal,  valamint részleteket adott elő leghíresebb operaszerepeiből.

Pénteken már kora délután flashmobokkal és TérZenékkel találkozhatnak az érdeklődők szerte a városban. Többek között a Percussion Project Pécs, a Tárkány Trió és Kéméndi Tamás viszi a fesztivál hírét. Este hat órától a Szilárd Leó parkban, a Kis Fizikus Játszótéren, vagy a Mezőszél utcai "Magasházi" játszótéren hintázás, mászókázás mellett élvezheti együtt a család a Játszótér koncerteket. Mindeközben a Művészetek Házában Szabó Marcell zongoraművész és Lukács Gergely tubaművész koncertje várja a nagyérdeműt, este nyolc órától a Jókai téren a FourBones Quartet és Szirtes Edina „Mókus” ad közös koncertet, ami izgalmas találkozása lesz műfajoknak, hangszereknek, előadásmódoknak. Határtalanság és egység tükröződik zenéjükben. Végül 21 órakor a Szabadkikötőben a Tárkány trió koncertje zárja a második napot.

Muzsikáló erdő  is része lesz az események sorának, szeptember 10-én, a Mandulás játszótérnél, az Erdei tornapályán interaktív séták keretében élvezhetik az érdeklődők a zene és a természet szépségét. Délután kettőtől pedig még a Mecseki Kisvasútra is jegyet váltanak a muzsikusok, hogy vidám zeneszóval örvendeztessék meg utasokat.

A délutáni TérZenék után este újra a Művészetek és Irodalom Házában foytatódnak a programok, ahol a nemzetközi hírű Jávorkai fivérek vezetik be a virtuozitás titkaiba a zenebarátokat, majd az Ezerarcú tangó következik a Jókai téren Kéméndi Tamással, Györfi Annával, Dörnyei Szabolccsal és Baksa Péterrel. A nap a Nappaliban a Zeneszüret Jazzfesztiválla zárul.

Vasárnap családi nap helyszíne lesz a Zsolnay Negyed, ahol interaktív meglepetés játékok, ringató, zeneovi, hangszersimogató, családi táncház, fuvola-hárfa koncert, virtuális valóság és kézműves foglalkozás várja a kicsiket, nagyokat. A nap végén Szabadtéri klasszik mozi lesz  a Tettyei romoknál, ahol a Best of Filharmónia koncertfilmje és az elmúlt évek egyik legnagyobb francia filmsikere, a megtörtént események alapján készült Életrevalók vígjáték lesz látható.

Utoljára frissítve: 2022-09-08 20:51:03

További híreink
Villányi Franc ünnep hetedszer
Ismét két álló napig Villány a cabernet franc világvárosa.
2022-11-26 09:20:17, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lesz fényfestés, rénszarvasszán és ünnepi koncert is a pécsi Adventen
Pécsett a Dzsámi látványos fényfestése koronázza meg a XI. Adventi Kézműves és Mesevásárt november 25. - december 24. között.
2022-11-25 01:34:10, Hírek, Környezetünk Bővebben
Baranyai méz jár a véradásért
Csütörtökön „Mézes Véradást” tartanak Pécsen a Vérellátó Központban.
2022-11-24 01:33:30, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
„Sportosabb Zengővárkonyért! – Sport és Szabadidő park létesítése” címmel Zengővárkonyban a Terület- és Telepü...
Bővebben >>